Није Пјонтек 19, он је ТА деветка!

У последњих 20 метара је смртоносан, дај му дугу лопту и видећеш! "Рођен сам спреман", каже шпиц Милана!

Фудбал 31.01.2019 | 09:45
Није Пјонтек 19, он је ТА деветка!
Нови клуб, стари Кшиштоф Пјонтек.

Прошло је једва недељу дана како је стигао у Милан, а већ је на свачијим уснама. Када је дошао добио је број 19, јер деветка мора да се заслужи, али вероватно ће се то брзо променити јер је Пјонтек класична, убитачна, деветка. Она коју је Милан дуго тражио. Неки га из шале чак називају Кшиштоф Шевченко. Алузија је јасна.

Колико је Пјонтек добар? Па, у свом другом мечу за Росонере против Наполија постигао је два гола за 27 минута. Толико Гонзало Игуаин није дао у последњих 12 утакмица за Милан.

Пјонтек је прошле седмице потписао за Милан. Росонери су га платили 35.000.000 евра. Играо је директно против једног од најбољих светских штопера, Калидуа Кулибалија... И показао му шта зна, тако да се изразимо. И Ђенаро Гатузо и сам Пјонтек су после утакмице истакли важност дугачких лопти.

Пољак их воли. То је рекао саиграчима. Добио их је на утакмици. А онда знамо шта је уследило. Ледено хладна егзекуција. Без зрна емпатије према дефанзивцима или голману.

"Очекивао сам овакво вече. Рекао сам да сам спреман. Али, ово је само почетак. Оба гола су била другачија. Пре утакмице сам разговарао са Дијегом Лаксалтом и Боринијем и тражио сам да ми шаљу високе и дугачке лопте. Такве највише волим", рекао је нови љубимац навијача Росонера.



Није лако играти против Кулибалија...

"Код другог гола сам морао да играм против Кулибалија, али је добро прошло. Већ размишљам о Роми и надам се да ће моја веза са саиграчима до тада бити још јача. Осећао сам се добро вечерас. Невероватно је играти на Сан Сиру", рекао је Пољак.

Толико дуго је Милан чекао праву деветку. Нападача који из једне шансе даје гол. А Пјонтек је из прва два шута два пута затресао мрежу Наполија. Посебно је код другог гола показао да може и против два одбрамбена играча. Осећај за позицију, подигнута глава, брзина, прецизност. Два шута на мечу - два гола. Довољно да Милан оде у полуфинале.

Приликом измене добио је овације. Можда прерано, али свакако заслужено. Доказ да су навијачи на Сан Сиру жељни оваквих игара и голова.

"У последњих 20 метара је смртоносан", рекао је тренер Ђенаро Гатузопосле утакмице.

Додао је да не треба сметнути с ума Кутронеа и све што је овај играч урадио за клуб у претходном периоду. Наравно, истакао је да је Пјонтек одиграо јако добру утакмицу.

“Рекао нам је пре утакмице да воли да добија високе дуге лопте, а то је потврдио на утакмици”, рекао јеГатузо.

Пољак је са ова два гола стигао до четвте позиције најбољих стрелаца у лигама петице. Испред њега су само Лионел Меси (26), пријатељ Роберт Левандовски (24) и Килијан Мбапе (22). Пјонтек је у свим такмичењима до сада за Ђенову и Милан дао 21 гол у сезони.

Ове сезоне у просеку даје гол на сваких 89 минута. Дакле, гол по утакмици. Отприлике, када крене утакмица, Милан може да рачуна да одмах води с 1:0.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар