Nije Pjontek 19, on je TA devetka!

U poslednjih 20 metara je smrtonosan, daj mu dugu loptu i videćeš! "Rođen sam spreman", kaže špic Milana!

Fudbal 31.01.2019 | 09:45
Nije Pjontek 19, on je TA devetka!
Novi klub, stari Kšištof Pjontek.

Prošlo je jedva nedelju dana kako je stigao u Milan, a već je na svačijim usnama. Kada je došao dobio je broj 19, jer devetka mora da se zasluži, ali verovatno će se to brzo promeniti jer je Pjontek klasična, ubitačna, devetka. Ona koju je Milan dugo tražio. Neki ga iz šale čak nazivaju Kšištof Ševčenko. Aluzija je jasna.

Koliko je Pjontek dobar? Pa, u svom drugom meču za Rosonere protiv Napolija postigao je dva gola za 27 minuta. Toliko Gonzalo Iguain nije dao u poslednjih 12 utakmica za Milan.

Pjontek je prošle sedmice potpisao za Milan. Rosoneri su ga platili 35.000.000 evra. Igrao je direktno protiv jednog od najboljih svetskih štopera, Kalidua Kulibalija... I pokazao mu šta zna, tako da se izrazimo. I Đenaro Gatuzo i sam Pjontek su posle utakmice istakli važnost dugačkih lopti.

Poljak ih voli. To je rekao saigračima. Dobio ih je na utakmici. A onda znamo šta je usledilo. Ledeno hladna egzekucija. Bez zrna empatije prema defanzivcima ili golmanu.

"Očekivao sam ovakvo veče. Rekao sam da sam spreman. Ali, ovo je samo početak. Oba gola su bila drugačija. Pre utakmice sam razgovarao sa Dijegom Laksaltom i Borinijem i tražio sam da mi šalju visoke i dugačke lopte. Takve najviše volim", rekao je novi ljubimac navijača Rosonera.



Nije lako igrati protiv Kulibalija...

"Kod drugog gola sam morao da igram protiv Kulibalija, ali je dobro prošlo. Već razmišljam o Romi i nadam se da će moja veza sa saigračima do tada biti još jača. Osećao sam se dobro večeras. Neverovatno je igrati na San Siru", rekao je Poljak.

Toliko dugo je Milan čekao pravu devetku. Napadača koji iz jedne šanse daje gol. A Pjontek je iz prva dva šuta dva puta zatresao mrežu Napolija. Posebno je kod drugog gola pokazao da može i protiv dva odbrambena igrača. Osećaj za poziciju, podignuta glava, brzina, preciznost. Dva šuta na meču - dva gola. Dovoljno da Milan ode u polufinale.

Prilikom izmene dobio je ovacije. Možda prerano, ali svakako zasluženo. Dokaz da su navijači na San Siru željni ovakvih igara i golova.

"U poslednjih 20 metara je smrtonosan", rekao je trener Đenaro Gatuzoposle utakmice.

Dodao je da ne treba smetnuti s uma Kutronea i sve što je ovaj igrač uradio za klub u prethodnom periodu. Naravno, istakao je da je Pjontek odigrao jako dobru utakmicu.

“Rekao nam je pre utakmice da voli da dobija visoke duge lopte, a to je potvrdio na utakmici”, rekao jeGatuzo.

Poljak je sa ova dva gola stigao do četvte pozicije najboljih strelaca u ligama petice. Ispred njega su samo Lionel Mesi (26), prijatelj Robert Levandovski (24) i Kilijan Mbape (22). Pjontek je u svim takmičenjima do sada za Đenovu i Milan dao 21 gol u sezoni.

Ove sezone u proseku daje gol na svakih 89 minuta. Dakle, gol po utakmici. Otprilike, kada krene utakmica, Milan može da računa da odmah vodi s 1:0.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar