Темпирана бомба откуцава!

Понуђено: 60. 000. 000 евра за Имобилеа, 50. 000. 000 евра за Белотија и 75. 000. 000 за Дијега Косту!

Фудбал 30.01.2019 | 21:50
Темпирана бомба откуцава!
Кинески Далијан је решио да продрма фудбалску планету неким мегатрансфером. Иако кинеска пијаца траје још скоро месец дана, Далијан јури велико појачање до сутра у поноћ јер после тога велики клубови неће продавати најбоље играче с обзиром да не могу да им нађу замену.

Далијанова мета је неко звучно нападачко име и синоћ су кренули да шаљу непристојне понуде широм Европе. Прво су понудили 60.000.000 евра Лацију за Ћира Имобилеа, али су и римски клуб и италијански нападач експресно одбили понуду.

Потом је Далијан ставио на Торинов сто 50.000.000 евра за Андреу Белотија.

“Примили смо значајну понуду а Белотија, али је газда Каиро на крају ипак одбио”, рекао је спортски директор Граната, Ђанлука Петраки.

Потом се Далијан усмерио на Дијега Косту!

Долазак Морате и све извеснији останак Николе Калинића у Атлетику су направили гужву у шпицу напада. Зато Далијан покушава да намами Дијега Косту којег су желели још летос, а преговори су вођени и током јесени.

Иначе, Далијан и Атлетико имају тесне везе. Власник Далијана је моћна кинеска компанија Ванда Група којом руководи милијардер Ванг Ђијанлин. Он има 15 одсто акција у власничкој структури Атлетика, а Ванда Група је донедавно имала још 17 одсто акција које је продала једном иранском бизнисмену. Ванда група је главни спонзор Атлетика и стадиона Метрополитану. Прошле зиме су из Атлетика у Далијан прешла два звучна имена: Јаник Фереира Караско и Николас Гаитан.  

Спекулише се да су Кинези спремни да плате Атлетику и обештећење од 75.000.000 евра за Дијега Косту, а да играчу понуде неки фараонски уговор. Примера ради, Караско има око 10.000.000 евра по сезони. Замислите онда колико ће добити Коста…

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар