Tempirana bomba otkucava!

Ponuđeno: 60. 000. 000 evra za Imobilea, 50. 000. 000 evra za Belotija i 75. 000. 000 za Dijega Kostu!

Fudbal 30.01.2019 | 21:50
Tempirana bomba otkucava!
Kineski Dalijan je rešio da prodrma fudbalsku planetu nekim megatransferom. Iako kineska pijaca traje još skoro mesec dana, Dalijan juri veliko pojačanje do sutra u ponoć jer posle toga veliki klubovi neće prodavati najbolje igrače s obzirom da ne mogu da im nađu zamenu.

Dalijanova meta je neko zvučno napadačko ime i sinoć su krenuli da šalju nepristojne ponude širom Evrope. Prvo su ponudili 60.000.000 evra Laciju za Ćira Imobilea, ali su i rimski klub i italijanski napadač ekspresno odbili ponudu.

Potom je Dalijan stavio na Torinov sto 50.000.000 evra za Andreu Belotija.

“Primili smo značajnu ponudu a Belotija, ali je gazda Kairo na kraju ipak odbio”, rekao je sportski direktor Granata, Đanluka Petraki.

Potom se Dalijan usmerio na Dijega Kostu!

Dolazak Morate i sve izvesniji ostanak Nikole Kalinića u Atletiku su napravili gužvu u špicu napada. Zato Dalijan pokušava da namami Dijega Kostu kojeg su želeli još letos, a pregovori su vođeni i tokom jeseni.

Inače, Dalijan i Atletiko imaju tesne veze. Vlasnik Dalijana je moćna kineska kompanija Vanda Grupa kojom rukovodi milijarder Vang Đijanlin. On ima 15 odsto akcija u vlasničkoj strukturi Atletika, a Vanda Grupa je donedavno imala još 17 odsto akcija koje je prodala jednom iranskom biznismenu. Vanda grupa je glavni sponzor Atletika i stadiona Metropolitanu. Prošle zime su iz Atletika u Dalijan prešla dva zvučna imena: Janik Fereira Karasko i Nikolas Gaitan.  

Spekuliše se da su Kinezi spremni da plate Atletiku i obeštećenje od 75.000.000 evra za Dijega Kostu, a da igraču ponude neki faraonski ugovor. Primera radi, Karasko ima oko 10.000.000 evra po sezoni. Zamislite onda koliko će dobiti Kosta…

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar