ЕК - Најава: Да смркне Ритасу - Партизанов посао 1/2!

Тријумф против Литванаца, а касније и над Албом у Берлину води црно-беле у ТОП 8 Еврокупа. Мада постоји комбинација да црно-бели прођу само с једним тријумфом.

Кошарка 30.01.2019 | 18:30
ЕК - Најава: Да смркне Ритасу - Партизанов посао 1/2!
Партизан је великом победом над Монаком у гостима отворио себи шансе за пролазак даље из ТОП 16 фазе Еврокупа па тако у наредна два меча са две победе сигурно иде у ТОП 8 што би био приличан успех. Можемо слободно да кажемо  да је мало ко очекивао да то може да се догоди.

Црно-бели тренутно имају скор 2-2, тако да имају одличну шансу да добију меч код куће против Ритаса и додатно повећају шансе за пролазак. Била би то прва половина посла. Друга би Партизан чекала у Берлину против Албе.

Наравно, постоје калкулације по којим би Партизан могао даље с једном победом зато што је јуче Алба добила Монако. Уколико Партизан савлада Ритас, а Монако изгуби од Литванаца у последњем колу у гостима, црно-бели би прошли даље без обзира на меч против Албе у последњем колу.

Постоје шансе да Раде Загорац заигра на овој утакмици (пропустио Задар, Монако и Мегу), док је ЏокЛендејл имао мање проблеме пред сусрет с Ритасом.

Ритас је добио први меч у Литванији с 80:74, па ће зато "Литванска зора" што је превод имена клуба од претходних година, сада желети да поново исто и да одржи шансе за пролазак даље. Ипак, за тако нешто литванцима је потребна победа, а Партизан ће се потрудити да Ритасу “смркне” у Пиониру.

Уколико Партизан победи доћи ће на тријумф далеко од проласка, док би у том случају Ритас и званично изгубио све шансе за пролазак у последњем колу. Зато је за Литванце овај дуел “бити ли не бити”.

Тим Андрее Тринкијерија ће имати велики мотив јер је Ритас екипа која је у последњих пет обрачуна била боља од црно-белих. Свакако ће то бити шанса за реванш и отплату дугова. Чувен је меч ових екипа из 2010. године када је Партизан победом од 97:67 успео да избори пролазак даље и на крају у тој сезони Евролиге стигне до Фајнал фора.

У Београду се неће појавити Доминик Сутон, играч који је црно-белима нанео доста штете у првом сусрету ове сезоне када је убацио 21 поен. Литвански тим је раскинуо уговор са њим због непоштовања клупских правила. То је важна ставка коју треба истаћи. Ритас ће без њега изгубити важног индивидуалца, али ће добити на хомогености.

О томе је причао и Андреа Тринкијери.

„Стигао сам на Дан мртвих, а сада причамо о мечу који можда може да нам обезбеди пласман у четвртфинале Еврокупа. Да сам тада, када сам стигао, питао некога хоћемо ли играти за пласман у најбољих осам, вероватно би се смејали. Ја се сада смејем, јер ми за то не играмо. Ми играмо за шансу да научимо нешто", рекао јеТринкијери.

Литванци су дакле под морањем да добију вечерас, а тренер Даинијус Адомаитис је пред обрачун с Партизан истакао важност домаћег терена за црно-беле.

“Партизан има изузетан домаћи терен и то добро користи. Нама ће највећи изазов бити како да се психолошки изборима са атмосфером у дворани”.

Литвански састав не долази баш у најбољем расположењу у Београд. Тим је имао састанак са председником клуба који је истакао да верује тренеру ког су поједини медији у тој земљи већ ставили на листу за отказ. Ритас је пружио подршку тренеру и истакао да верује у њега. Меч у Београду за Ритас је један од оних које не сме да изгуби. Јер пораз би значио и елиминацију тог тима.

Партизан са друге стране није нешто блистао против Меге, али то и јесте можда највећа “победа” Тринкијеријајер је научио екипу да добија и када не блиста. За вечерашњи сусрет Партизану ће бити потребна игра из Монака.

С тим што ће овога пута имати пуне трибине иза себе с обзиром на то да је Пионир распродат још јуче поподне.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар