EK - Najava: Da smrkne Ritasu - Partizanov posao 1/2!

Trijumf protiv Litvanaca, a kasnije i nad Albom u Berlinu vodi crno-bele u TOP 8 Evrokupa. Mada postoji kombinacija da crno-beli prođu samo s jednim trijumfom.

Košarka 30.01.2019 | 18:30
EK - Najava: Da smrkne Ritasu - Partizanov posao 1/2!
Partizan je velikom pobedom nad Monakom u gostima otvorio sebi šanse za prolazak dalje iz TOP 16 faze Evrokupa pa tako u naredna dva meča sa dve pobede sigurno ide u TOP 8 što bi bio priličan uspeh. Možemo slobodno da kažemo  da je malo ko očekivao da to može da se dogodi.

Crno-beli trenutno imaju skor 2-2, tako da imaju odličnu šansu da dobiju meč kod kuće protiv Ritasa i dodatno povećaju šanse za prolazak. Bila bi to prva polovina posla. Druga bi Partizan čekala u Berlinu protiv Albe.

Naravno, postoje kalkulacije po kojim bi Partizan mogao dalje s jednom pobedom zato što je juče Alba dobila Monako. Ukoliko Partizan savlada Ritas, a Monako izgubi od Litvanaca u poslednjem kolu u gostima, crno-beli bi prošli dalje bez obzira na meč protiv Albe u poslednjem kolu.

Postoje šanse da Rade Zagorac zaigra na ovoj utakmici (propustio Zadar, Monako i Megu), dok je DžokLendejl imao manje probleme pred susret s Ritasom.

Ritas je dobio prvi meč u Litvaniji s 80:74, pa će zato "Litvanska zora" što je prevod imena kluba od prethodnih godina, sada želeti da ponovo isto i da održi šanse za prolazak dalje. Ipak, za tako nešto litvancima je potrebna pobeda, a Partizan će se potruditi da Ritasu “smrkne” u Pioniru.

Ukoliko Partizan pobedi doći će na trijumf daleko od prolaska, dok bi u tom slučaju Ritas i zvanično izgubio sve šanse za prolazak u poslednjem kolu. Zato je za Litvance ovaj duel “biti li ne biti”.

Tim Andree Trinkijerija će imati veliki motiv jer je Ritas ekipa koja je u poslednjih pet obračuna bila bolja od crno-belih. Svakako će to biti šansa za revanš i otplatu dugova. Čuven je meč ovih ekipa iz 2010. godine kada je Partizan pobedom od 97:67 uspeo da izbori prolazak dalje i na kraju u toj sezoni Evrolige stigne do Fajnal fora.

U Beogradu se neće pojaviti Dominik Suton, igrač koji je crno-belima naneo dosta štete u prvom susretu ove sezone kada je ubacio 21 poen. Litvanski tim je raskinuo ugovor sa njim zbog nepoštovanja klupskih pravila. To je važna stavka koju treba istaći. Ritas će bez njega izgubiti važnog individualca, ali će dobiti na homogenosti.

O tome je pričao i Andrea Trinkijeri.

„Stigao sam na Dan mrtvih, a sada pričamo o meču koji možda može da nam obezbedi plasman u četvrtfinale Evrokupa. Da sam tada, kada sam stigao, pitao nekoga hoćemo li igrati za plasman u najboljih osam, verovatno bi se smejali. Ja se sada smejem, jer mi za to ne igramo. Mi igramo za šansu da naučimo nešto", rekao jeTrinkijeri.

Litvanci su dakle pod moranjem da dobiju večeras, a trener Dainijus Adomaitis je pred obračun s Partizan istakao važnost domaćeg terena za crno-bele.

“Partizan ima izuzetan domaći teren i to dobro koristi. Nama će najveći izazov biti kako da se psihološki izborima sa atmosferom u dvorani”.

Litvanski sastav ne dolazi baš u najboljem raspoloženju u Beograd. Tim je imao sastanak sa predsednikom kluba koji je istakao da veruje treneru kog su pojedini mediji u toj zemlji već stavili na listu za otkaz. Ritas je pružio podršku treneru i istakao da veruje u njega. Meč u Beogradu za Ritas je jedan od onih koje ne sme da izgubi. Jer poraz bi značio i eliminaciju tog tima.

Partizan sa druge strane nije nešto blistao protiv Mege, ali to i jeste možda najveća “pobeda” Trinkijerijajer je naučio ekipu da dobija i kada ne blista. Za večerašnji susret Partizanu će biti potrebna igra iz Monaka.

S tim što će ovoga puta imati pune tribine iza sebe s obzirom na to da je Pionir rasprodat još juče popodne.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar