Дан прије краја прелазног рока: Андерлехт и Рикардо Гомеш!

Партизанов голгетер наводно понуђен белгијском великану! Партизан би могао да остане без најбољег стрелца! Најбољи стрелац Партизана у текућој сезони Рикардо Гомеш могао би да напусти Хумску у самом финишу зимског прелазног рока.

Фудбал 30.01.2019 | 21:20
Дан прије краја прелазног рока: Андерлехт и Рикардо Гомеш!
Белгијски Андерлехт тражи појачање за напад, а центарфор црно-белих је једна од опција за белгијског великана.

Како преносе локални медији, Андерлехт покушава да доведе нападача Бенфике Факунда Ферејру.

Бенфика је наводно пристала да позајми Аргентинца на годину и по дана, уз обавезу Андерлехта да покрије већи део његове огромне плате од 2,2 милиона евра по сезони.

Међутим, Ферејра још увек није пристао да се пресели у Брисел нити договорио услове са Андерлехтом, а у уторак је играо последњих 15 минута у победи Бенфике над Боавиштом 5:1.

Једна од њих је управо Гомеш који је постигао 14 голова уз једну асистенцију на 29 мечева за Партизан протекле јесени.

Нема навода колико је Андерлехт спреман да плати за Гомеша, нити колико Партизан тражи да би пустио репрезентативца Зеленортских острва.

Спекулише се да је Гомешова тржишна вредност око 3.000.000 евра, што је новац који би олакшао црно-белима припрему тима за следећу сезону.

Друга алтернатива Андерлехта је нападач Краснодара Николај Комљиченко кога је у среду чешка Млада Болеслав откупила од руског Краснодара одакле је дошао на позајмицу.

Овај 23-годишњи Рус је постигао 18 голова уз 4 асистенције на 19 наступа за чешки тим ове сезоне.

Прелазни рок у Белгији траје до четвртка у поноћ.

Андерлехт тражи нападача, а сваки пут кад је тако цела се Белгија подигне на ноге, а вала и добар део Европе. Андерлехт је ипак клуб који може да плати пристојно обештећење, приде је и одлична одскочна даска за највеће европске тимове, па се многи напну кад у Бриселу распишу конкурс за голгетера. А на овом последњем и једно име нама добро познато – Рикардо Гомеш!

Партизанов број 11 није први пик, већ опција Б пошто је Андерлехт тренутно најближи споразуму са Бенфиком око Факунда Фереире. Аргентинац би дошао на позајмицу од годину и по дана, а Андерлехт би преузео обавезу да му исплаћује већи део његове огромне плате од 2.200.000 евра по сезони. Проблем је, бар тренутни, то што 27-годишњи фудбалер још није прихватио да се пресели у Белгију, иако су клубови наводно постигли споразум.

Ако Фереира на крају и одбије трансфер онда ће Андерлехт морати да појури алтернативно решење и ту долазимо до Рикарда Гомеша. Партизан би најрадије да нападача са Зеленорстрких острва задржи до краја сезоне и он сам је одмах дигао руку за такав расплет, па да на лето види шта даље. Међутим, финансијска ситуација у Хумској налаже да неко мора да оде како би црно-бели одржали мир у свлачионици током пролећног дела сезоне, а овог јануара у клупску касу се од трансфера није слио ниједан једини евро.

План је био да се буџет заокружи продајом Светозара Марковића (у фокусу неколико италијанских клубова, пре свега Ђенове и Сасуола) и/или Саше Здјелара (Бордо), али обојица су још ту, а времена је све мање пошто се у већем делу Европе, рачунајући ту и Белгију, прелазни рок завршава у четвртак.

Остају потом као могућност нека друга тржишта, рецимо Кина и Блиски исток одакле су долазиле гласине о интересовању појединих клубова баш за Гомеша, али је он до сада одбијао да жртвује сан о великој каријери у некој јачој европској лиги.  Партизан га иначе цени на око 3.000.000 евра. Отприлике толико му је и потребно да затвори финансијску конструкцију до лета. И даље је идеја да се тај новац пронађе на неке друге начине, а не продајом 27-годишњег нападача, стрелца 10 првенствених голова у јесењем делу полусезоне, плус још четири у квалификацијама за Лигу Европе.

Уосталом, Андерлехтова прва жеља је Фереира, а као потенцијална мета фигурира и 23-годишњи Николај Комличенко, нападач Краснодара на позајмици у Младој Болеслав. Рикардо Гомеш на дугачком штапу дакле.  Али и луђе ствари су се дешавале у последњим сатима прелазног рока.

Извор: моззартспорт/Б92

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар