Dan prije kraja prelaznog roka: Anderleht i Rikardo Gomeš!

Partizanov golgeter navodno ponuđen belgijskom velikanu! Partizan bi mogao da ostane bez najboljeg strelca! Najbolji strelac Partizana u tekućoj sezoni Rikardo Gomeš mogao bi da napusti Humsku u samom finišu zimskog prelaznog roka.

Fudbal 30.01.2019 | 21:20
Dan prije kraja prelaznog roka: Anderleht i Rikardo Gomeš!
Belgijski Anderleht traži pojačanje za napad, a centarfor crno-belih je jedna od opcija za belgijskog velikana.

Kako prenose lokalni mediji, Anderleht pokušava da dovede napadača Benfike Fakunda Ferejru.

Benfika je navodno pristala da pozajmi Argentinca na godinu i po dana, uz obavezu Anderlehta da pokrije veći deo njegove ogromne plate od 2,2 miliona evra po sezoni.

Međutim, Ferejra još uvek nije pristao da se preseli u Brisel niti dogovorio uslove sa Anderlehtom, a u utorak je igrao poslednjih 15 minuta u pobedi Benfike nad Boavištom 5:1.

Jedna od njih je upravo Gomeš koji je postigao 14 golova uz jednu asistenciju na 29 mečeva za Partizan protekle jeseni.

Nema navoda koliko je Anderleht spreman da plati za Gomeša, niti koliko Partizan traži da bi pustio reprezentativca Zelenortskih ostrva.

Spekuliše se da je Gomešova tržišna vrednost oko 3.000.000 evra, što je novac koji bi olakšao crno-belima pripremu tima za sledeću sezonu.

Druga alternativa Anderlehta je napadač Krasnodara Nikolaj Komljičenko koga je u sredu češka Mlada Boleslav otkupila od ruskog Krasnodara odakle je došao na pozajmicu.

Ovaj 23-godišnji Rus je postigao 18 golova uz 4 asistencije na 19 nastupa za češki tim ove sezone.

Prelazni rok u Belgiji traje do četvrtka u ponoć.

Anderleht traži napadača, a svaki put kad je tako cela se Belgija podigne na noge, a vala i dobar deo Evrope. Anderleht je ipak klub koji može da plati pristojno obeštećenje, pride je i odlična odskočna daska za najveće evropske timove, pa se mnogi napnu kad u Briselu raspišu konkurs za golgetera. A na ovom poslednjem i jedno ime nama dobro poznato – Rikardo Gomeš!

Partizanov broj 11 nije prvi pik, već opcija B pošto je Anderleht trenutno najbliži sporazumu sa Benfikom oko Fakunda Fereire. Argentinac bi došao na pozajmicu od godinu i po dana, a Anderleht bi preuzeo obavezu da mu isplaćuje veći deo njegove ogromne plate od 2.200.000 evra po sezoni. Problem je, bar trenutni, to što 27-godišnji fudbaler još nije prihvatio da se preseli u Belgiju, iako su klubovi navodno postigli sporazum.

Ako Fereira na kraju i odbije transfer onda će Anderleht morati da pojuri alternativno rešenje i tu dolazimo do Rikarda Gomeša. Partizan bi najradije da napadača sa Zelenorstrkih ostrva zadrži do kraja sezone i on sam je odmah digao ruku za takav rasplet, pa da na leto vidi šta dalje. Međutim, finansijska situacija u Humskoj nalaže da neko mora da ode kako bi crno-beli održali mir u svlačionici tokom prolećnog dela sezone, a ovog januara u klupsku kasu se od transfera nije slio nijedan jedini evro.

Plan je bio da se budžet zaokruži prodajom Svetozara Markovića (u fokusu nekoliko italijanskih klubova, pre svega Đenove i Sasuola) i/ili Saše Zdjelara (Bordo), ali obojica su još tu, a vremena je sve manje pošto se u većem delu Evrope, računajući tu i Belgiju, prelazni rok završava u četvrtak.

Ostaju potom kao mogućnost neka druga tržišta, recimo Kina i Bliski istok odakle su dolazile glasine o interesovanju pojedinih klubova baš za Gomeša, ali je on do sada odbijao da žrtvuje san o velikoj karijeri u nekoj jačoj evropskoj ligi.  Partizan ga inače ceni na oko 3.000.000 evra. Otprilike toliko mu je i potrebno da zatvori finansijsku konstrukciju do leta. I dalje je ideja da se taj novac pronađe na neke druge načine, a ne prodajom 27-godišnjeg napadača, strelca 10 prvenstvenih golova u jesenjem delu polusezone, plus još četiri u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Uostalom, Anderlehtova prva želja je Fereira, a kao potencijalna meta figurira i 23-godišnji Nikolaj Komličenko, napadač Krasnodara na pozajmici u Mladoj Boleslav. Rikardo Gomeš na dugačkom štapu dakle.  Ali i luđe stvari su se dešavale u poslednjim satima prelaznog roka.

Izvor: mozzartsport/B92

FOTO: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar