Први меч и прва побједа Борца у Анталији!

Црвено-плави на првој припремној утакмици у Анталији савладали румунског трећелигаша Чикзереде резултатом 2:0 (0:0).

Фудбал 31.01.2019 | 08:15
Први меч и прва побједа Борца у Анталији!
Бањалучани су уписали у сриједу и прву побједу на припремама у турском љетовалишту против румунске Чикзереде резултатом 2:0 (0:0).

Упркос тешким ногама након тренинга на којем се радило само на кондицији, црвено-плави су имали снаге и за данашњи тест меч на којем су стигли до тријумфа у другом полувремену погоцима Игора Аничића у 57. и Бојана Батара у 88. минуту сусрета у Тренинг центру Титаник.

Фудбалери Борца заслужено су стигли до побједе јер су током свих 90 минута доминирали против румунске екипе, која се углавном бранила. 

Трећелигаш из Румуније створио је само неколико шанси од којих је најбољу пропустио капитен Барна Бајко у првом дијелу.

Осим Владана Даниловића, који је тада спријечио гол Чикзереде и одиграо врло добру утакмицу, међу запаженијим у тиму тренера Дарка Војводића, били су Никола Мојовић, Алмедин Зиљкић и стријелац Аничић, уз стандардно добру одбрану у оба полувремена.

И ГРАХОВАЦ УЗ БОРАЦ

Некадашњи капитен Бањалучана Срђан Граховац, који је са својим Рапидом из Беча, такође у Анталији, искористио је прилику да посјети некадашње саиграче и погледа меч црвено-плавих. 

Прву шансу на утакмици имао је Борац преко Алмедина Зиљкића већ у трећем минуту, али је његов шут са 20-ак метара искоса са лијеве стране одбранио румунски голман.

Нешто касније и Небојша Рунић је имао одличну прилику послије корнера, али је "ничију лопту" са пет-шест метара послао преко гола.

Румуни су узвратили у 12. минуту када се капитен Барна Бајко нашао иза одбране Борца, али је оклијевао са ударцем, па је Владан Даниловић одличним уклизавањем спријечио погодак.

У 27. минуту капитен Бањалучана Саша Кајкут је такође био у прилици да затресе мрежу и био такође изблокиран, да би потом три минута касније асистирао Зиљкићу, који је главом пребацио до Николе Мојовића, али је овај шутирао директно у чувара мреже.

До одласка на одмор, црвено-плави су покушали још из слободног ударца, али је шут Кајкута завршио изнад пречке.

И коначно у другом дијелу, Борац је сломио одбрану противника у 57. минуту послије акције по лијевој страни Аничић је погодио мрежу са двадесетак метара - 1:0.

Нови шут Аничића видјели смо у 68. а у 70. минуту Ђорђе Ћосић је одлично пробио у казнени простор и шутирао само поред стативе.

Коначних 2:0 поставио је у 88. минуту млади Бојан Батар, који је био највиши у скоку послије центаршута из корнера.

Сљедећу утакмицу Борац ће играти у петак од 9.00 часова (11.00 по турском времену) против екипе Ахматија из Грозног (бивши Терек).

Овај меч моћи ћете да пратите у директном преносу на ТВ Аренаспорт.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар