Prvi meč i prva pobjeda Borca u Antaliji!

Crveno-plavi na prvoj pripremnoj utakmici u Antaliji savladali rumunskog trećeligaša Čikzerede rezultatom 2:0 (0:0).

Fudbal 31.01.2019 | 08:15
Prvi meč i prva pobjeda Borca u Antaliji!
Banjalučani su upisali u srijedu i prvu pobjedu na pripremama u turskom ljetovalištu protiv rumunske Čikzerede rezultatom 2:0 (0:0).

Uprkos teškim nogama nakon treninga na kojem se radilo samo na kondiciji, crveno-plavi su imali snage i za današnji test meč na kojem su stigli do trijumfa u drugom poluvremenu pogocima Igora Aničića u 57. i Bojana Batara u 88. minutu susreta u Trening centru Titanik.

Fudbaleri Borca zasluženo su stigli do pobjede jer su tokom svih 90 minuta dominirali protiv rumunske ekipe, koja se uglavnom branila. 

Trećeligaš iz Rumunije stvorio je samo nekoliko šansi od kojih je najbolju propustio kapiten Barna Bajko u prvom dijelu.

Osim Vladana Danilovića, koji je tada spriječio gol Čikzerede i odigrao vrlo dobru utakmicu, među zapaženijim u timu trenera Darka Vojvodića, bili su Nikola Mojović, Almedin Ziljkić i strijelac Aničić, uz standardno dobru odbranu u oba poluvremena.

I GRAHOVAC UZ BORAC

Nekadašnji kapiten Banjalučana Srđan Grahovac, koji je sa svojim Rapidom iz Beča, takođe u Antaliji, iskoristio je priliku da posjeti nekadašnje saigrače i pogleda meč crveno-plavih. 

Prvu šansu na utakmici imao je Borac preko Almedina Ziljkića već u trećem minutu, ali je njegov šut sa 20-ak metara iskosa sa lijeve strane odbranio rumunski golman.

Nešto kasnije i Nebojša Runić je imao odličnu priliku poslije kornera, ali je "ničiju loptu" sa pet-šest metara poslao preko gola.

Rumuni su uzvratili u 12. minutu kada se kapiten Barna Bajko našao iza odbrane Borca, ali je oklijevao sa udarcem, pa je Vladan Danilović odličnim uklizavanjem spriječio pogodak.

U 27. minutu kapiten Banjalučana Saša Kajkut je takođe bio u prilici da zatrese mrežu i bio takođe izblokiran, da bi potom tri minuta kasnije asistirao Ziljkiću, koji je glavom prebacio do Nikole Mojovića, ali je ovaj šutirao direktno u čuvara mreže.

Do odlaska na odmor, crveno-plavi su pokušali još iz slobodnog udarca, ali je šut Kajkuta završio iznad prečke.

I konačno u drugom dijelu, Borac je slomio odbranu protivnika u 57. minutu poslije akcije po lijevoj strani Aničić je pogodio mrežu sa dvadesetak metara - 1:0.

Novi šut Aničića vidjeli smo u 68. a u 70. minutu Đorđe Ćosić je odlično probio u kazneni prostor i šutirao samo pored stative.

Konačnih 2:0 postavio je u 88. minutu mladi Bojan Batar, koji je bio najviši u skoku poslije centaršuta iz kornera.

Sljedeću utakmicu Borac će igrati u petak od 9.00 časova (11.00 po turskom vremenu) protiv ekipe Ahmatija iz Groznog (bivši Terek).

Ovaj meč moći ćete da pratite u direktnom prenosu na TV Arenasport.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar