Мркела: Кафу може да иде и надам се да хоће!

Митар Мркела говорио је о актуелном прелазном року црвено-белих.

Фудбал 31.01.2019 | 18:00
Мркела: Кафу може да иде и надам се да хоће!
Црвена звезда је ове зиме довела четворицу фудбалера, а продала шесторицу. Не рачунајући Дејана Видића који је стигао из Златибора и одмах прослеђен на позајмицу у Земун. 

Иду црвено-бели путем који су и најавили - да ће у актуелном прелазном року бити више одлазака него долазака како би се олакшао играчки кадар због мањег броја утакмица у пролећном делу сезоне - међутим, није готово.

Постоји могућност да још неки играч ових дана задужи опрему српског шамоиона - помињу се офанзивни везиста БАТЕ Борисова, Мирко Иванић и десни бек Бордоа, Милан Гајић.

"Може се десити да буде долазака. Не непланираних, већ само оних играча који могу заиста бити појачања и које пратимо дуже време", изјавио је Митар Мркела за ТВ Арена Спорт.

Што се тиче одлазака, спортски директор црвено-белих нада се да је Славољуб Срнић последњи који је ове зиме напустио екипу. 



"Не могу то да кажем, зависиће од неких ствари, али волео бих да буде тако".

Заправо, претпоследњи, пошто се у Звезди надају да ће Џонатан Кафу пронаћи нови ангажман и тако растеретити клуб високе плате. 

Бразилц није поведен на припреме у турској Анталији, чиме му је јасно стављено до знања да се на њега не рачуна иако је позајмица из Бордоа договорена до краја сезоне.

"Кафу може да иде и надам се да хоће. Он је доведен да помогне Звезди у Лиги шампиона, али није оправрао своју репутацију и слободан је да промени клуб, а да ли ће, то ће показати време", потврдио је Мркела да би у Звезди радо видели леђа бразилском офанзивцу.

Од новајлија, Ерик Јирка и Немања Милуновић су против немачког четвртолигаша Вакер Нордхаузена (2:0) пружили врло добре партије, док је Алекса Вукановић био стрелац на Кипру против локалног друголигаша Акритаса (8:1), али није играо у првој провери у Турској, као и Милош Вулић који је због повреде зглоба пропустио прве две припремне утакмице.

"Врло сам задовољан и са Јирком и са Милуновићем. И један и други су показали да ће бити појачања, а чекамо Вукановића и Вулића".

Пажњу на себе скренуо је и резервни голман Зоран Поповић.

"Имамо два заиста одлична голмана. О Борјану не треба трошити речи, он је то већ показао и у Лиги шампиона, а радује што имамо и Поповића, који је квалитет више за Црвену звезду", истакао је Мркела у разговору за ТВ Арена Спорт.

Очекује се да тим који Звезда оформи за пролећни део сезоне буде и окосница за европске квалификације у наредној сезони.

"У нашем фудбалу никада не можете бити сигурни који играчи одлазе или долазе, али желимо да већ сада имамо тим који ће поново напасти пласман у Лигу шампиона", закључио је спортски директор црвено-белих.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ПРЕЛАЗНИ РОК ЈАНУАР 2019:

ДОШЛИ: Немања Милуновић (БАТЕ Борисов), Милош Вулић (Напредак), Дејан Видић (Златибор),Алекса Вукановић (Напредак), Ерик Јирка* (Спартак Трнава).

ОТИШЛИ: Ненад Крстичић (АЕК), Немања Милић (БАТЕ Борисов), Милош Дегенек (Ал Хилал),Никола Стојиљковић (Мајорка), Дејан Мелег (Левадијакос, позајмица), Славољуб Срнић (Лас Палмас), Дејан Видић (Земун, позајмица)

*Јирка је купљен летос, али је остављен на позајмицу Спартаку из Трнаве.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар