Mrkela: Kafu može da ide i nadam se da hoće!

Mitar Mrkela govorio je o aktuelnom prelaznom roku crveno-belih.

Fudbal 31.01.2019 | 18:00
Mrkela: Kafu može da ide i nadam se da hoće!
Crvena zvezda je ove zime dovela četvoricu fudbalera, a prodala šestoricu. Ne računajući Dejana Vidića koji je stigao iz Zlatibora i odmah prosleđen na pozajmicu u Zemun. 

Idu crveno-beli putem koji su i najavili - da će u aktuelnom prelaznom roku biti više odlazaka nego dolazaka kako bi se olakšao igrački kadar zbog manjeg broja utakmica u prolećnom delu sezone - međutim, nije gotovo.

Postoji mogućnost da još neki igrač ovih dana zaduži opremu srpskog šamoiona - pominju se ofanzivni vezista BATE Borisova, Mirko Ivanić i desni bek Bordoa, Milan Gajić.

"Može se desiti da bude dolazaka. Ne neplaniranih, već samo onih igrača koji mogu zaista biti pojačanja i koje pratimo duže vreme", izjavio je Mitar Mrkela za TV Arena Sport.

Što se tiče odlazaka, sportski direktor crveno-belih nada se da je Slavoljub Srnić poslednji koji je ove zime napustio ekipu. 



"Ne mogu to da kažem, zavisiće od nekih stvari, ali voleo bih da bude tako".

Zapravo, pretposlednji, pošto se u Zvezdi nadaju da će Džonatan Kafu pronaći novi angažman i tako rasteretiti klub visoke plate. 

Brazilc nije poveden na pripreme u turskoj Antaliji, čime mu je jasno stavljeno do znanja da se na njega ne računa iako je pozajmica iz Bordoa dogovorena do kraja sezone.

"Kafu može da ide i nadam se da hoće. On je doveden da pomogne Zvezdi u Ligi šampiona, ali nije opravrao svoju reputaciju i slobodan je da promeni klub, a da li će, to će pokazati vreme", potvrdio je Mrkela da bi u Zvezdi rado videli leđa brazilskom ofanzivcu.

Od novajlija, Erik Jirka i Nemanja Milunović su protiv nemačkog četvrtoligaša Vaker Nordhauzena (2:0) pružili vrlo dobre partije, dok je Aleksa Vukanović bio strelac na Kipru protiv lokalnog drugoligaša Akritasa (8:1), ali nije igrao u prvoj proveri u Turskoj, kao i Miloš Vulić koji je zbog povrede zgloba propustio prve dve pripremne utakmice.

"Vrlo sam zadovoljan i sa Jirkom i sa Milunovićem. I jedan i drugi su pokazali da će biti pojačanja, a čekamo Vukanovića i Vulića".

Pažnju na sebe skrenuo je i rezervni golman Zoran Popović.

"Imamo dva zaista odlična golmana. O Borjanu ne treba trošiti reči, on je to već pokazao i u Ligi šampiona, a raduje što imamo i Popovića, koji je kvalitet više za Crvenu zvezdu", istakao je Mrkela u razgovoru za TV Arena Sport.

Očekuje se da tim koji Zvezda oformi za prolećni deo sezone bude i okosnica za evropske kvalifikacije u narednoj sezoni.

"U našem fudbalu nikada ne možete biti sigurni koji igrači odlaze ili dolaze, ali želimo da već sada imamo tim koji će ponovo napasti plasman u Ligu šampiona", zaključio je sportski direktor crveno-belih.

CRVENA ZVEZDA PRELAZNI ROK JANUAR 2019:

DOŠLI: Nemanja Milunović (BATE Borisov), Miloš Vulić (Napredak), Dejan Vidić (Zlatibor),Aleksa Vukanović (Napredak), Erik Jirka* (Spartak Trnava).

OTIŠLI: Nenad Krstičić (AEK), Nemanja Milić (BATE Borisov), Miloš Degenek (Al Hilal),Nikola Stojiljković (Majorka), Dejan Meleg (Levadijakos, pozajmica), Slavoljub Srnić (Las Palmas), Dejan Vidić (Zemun, pozajmica)

*Jirka je kupljen letos, ali je ostavljen na pozajmicu Spartaku iz Trnave.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar