Огласио се ПСЖ: Нема операције, али ни ЛШ!

Парижани објавили званично саопштење поводом повреде своје "десетке".  Конзилијум светски признатих доктора пресекао: Нејмар 10 недеља у ауту, не мора операција! Али сигурно не игра у обе утакмице против Манчестер јунајтеда!

Фудбал 31.01.2019 | 17:00
Огласио се ПСЖ: Нема операције, али ни ЛШ!
После неколико дана нагађања колико ће Нејмар одсуствовати због повреде метатарзалне кости, Пари Сен Жермен је званичним саопштењем отклонио дилеме.

Укратко, Бразилац неће на операцију, али неће ускоро ни на терен и сигурно ће пропустити утакмице двомеча Лиге шампиона против Манчестер јунајтеда (12. фебруар и 6. март).

"У уторак увече, Пари Сен Жермен окупио је у тренинг центру медицинске стручњаке светског реномеа, да би детаљно размотрили повреду Нејмаровог десног стопала, претрпљену у утакмици против Стразбура у Купу Француске, 23. јануара. После детаљне анализе специјалиста, постигнут је консензус да се повреда пете метарзалне кости лечи конзервативним третманом. Након што је о овоме обавештен, ПСЖ-ов Бразилац је био сагласан са протоколом.Очекује се да се врати на терен у наредних десет недеља", пише у клупском саопштењу.

Шампион Француске упутио је подршку и охрабрење Нејмару у опоравку.

Тако је постало дефинитивно да ће Парижани у двомеч сезоне ући значајно ослабљени. Бразилац је ове сезоне у шест наступа у Лиги шампиона постигао пет голова уз две асистенције, а с обзиром на прилично јасну ситуацију у Лиги 1 и велико вођство "принчева" на челу табеле, није потребно наглашавати да ће ПСЖ и овог пролећа највећу пажњу усмерити ка борби за титулу првака Европе.

Завршну, нокаут фазу те борбе дефинитивно ће почети без своје "десетке".

Бразилци ликују! Конзилијум “светски признатих” доктора, како су сви описани у саопштењу на сајту Пари Сен Жермена, проценио је да Нејмар заиста не мора на операцију већ да ће његов проблем са петом метатарзалном коском на десном стопалу бити решен “конзервативним третманом” што значи да ће Бразилац паузирати око 10 недеља.

У пракси, то значи да ће пропустити обе утакмице са Манчестер јунајтедом у осмини финала Лиге шампиона, али би требало да буде спреман за мечеве четвртфинала, под условом да ПСЖ и прође у ТОП 8 у Европи. Наравно, то све ипак под малим знаком питања, пошто се прве утакмице четвртфинала играју 9. и 10. априла, а Нејмару ће после терапија сигурно бити потребно и неко време да дође до оптималне форме.

Најважније је ипак да је процењено да се не мора под нож, мада су на Парку принчева наводно били спремни и за ту опцију јер би она гарантовала да би Нејмар био апсолутно спреман за наредну сезону. Тек да подсетимо, он је пропустио и финиш прошле сезоне баш због лома исте коске на десном стопалу.

Међутим, на “конзервативним терапијама” инсистирали су у Бразилу, пошто репрезентацију најфудбалскије земље света у јуну очекује Копа Америке и то на домаћем тлу, па је Нејмарово присуство од виталног значаја. А да је он подвргнут операцији морао би да прескочи и континенталну смотру.

ПСЖ је зато, тек након што је добио зелено светло конзилијума лекара, изашао у сусрет Бразилцима. Само се надамо да је исправно одлучио и да се Нејмарово стање неће погоршати.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар