Oglasio se PSŽ: Nema operacije, ali ni LŠ!

Parižani objavili zvanično saopštenje povodom povrede svoje "desetke".  Konzilijum svetski priznatih doktora presekao: Nejmar 10 nedelja u autu, ne mora operacija! Ali sigurno ne igra u obe utakmice protiv Mančester junajteda!

Fudbal 31.01.2019 | 17:00
Oglasio se PSŽ: Nema operacije, ali ni LŠ!
Posle nekoliko dana nagađanja koliko će Nejmar odsustvovati zbog povrede metatarzalne kosti, Pari Sen Žermen je zvaničnim saopštenjem otklonio dileme.

Ukratko, Brazilac neće na operaciju, ali neće uskoro ni na teren i sigurno će propustiti utakmice dvomeča Lige šampiona protiv Mančester junajteda (12. februar i 6. mart).

"U utorak uveče, Pari Sen Žermen okupio je u trening centru medicinske stručnjake svetskog renomea, da bi detaljno razmotrili povredu Nejmarovog desnog stopala, pretrpljenu u utakmici protiv Strazbura u Kupu Francuske, 23. januara. Posle detaljne analize specijalista, postignut je konsenzus da se povreda pete metarzalne kosti leči konzervativnim tretmanom. Nakon što je o ovome obavešten, PSŽ-ov Brazilac je bio saglasan sa protokolom.Očekuje se da se vrati na teren u narednih deset nedelja", piše u klupskom saopštenju.

Šampion Francuske uputio je podršku i ohrabrenje Nejmaru u oporavku.

Tako je postalo definitivno da će Parižani u dvomeč sezone ući značajno oslabljeni. Brazilac je ove sezone u šest nastupa u Ligi šampiona postigao pet golova uz dve asistencije, a s obzirom na prilično jasnu situaciju u Ligi 1 i veliko vođstvo "prinčeva" na čelu tabele, nije potrebno naglašavati da će PSŽ i ovog proleća najveću pažnju usmeriti ka borbi za titulu prvaka Evrope.

Završnu, nokaut fazu te borbe definitivno će početi bez svoje "desetke".

Brazilci likuju! Konzilijum “svetski priznatih” doktora, kako su svi opisani u saopštenju na sajtu Pari Sen Žermena, procenio je da Nejmar zaista ne mora na operaciju već da će njegov problem sa petom metatarzalnom koskom na desnom stopalu biti rešen “konzervativnim tretmanom” što znači da će Brazilac pauzirati oko 10 nedelja.

U praksi, to znači da će propustiti obe utakmice sa Mančester junajtedom u osmini finala Lige šampiona, ali bi trebalo da bude spreman za mečeve četvrtfinala, pod uslovom da PSŽ i prođe u TOP 8 u Evropi. Naravno, to sve ipak pod malim znakom pitanja, pošto se prve utakmice četvrtfinala igraju 9. i 10. aprila, a Nejmaru će posle terapija sigurno biti potrebno i neko vreme da dođe do optimalne forme.

Najvažnije je ipak da je procenjeno da se ne mora pod nož, mada su na Parku prinčeva navodno bili spremni i za tu opciju jer bi ona garantovala da bi Nejmar bio apsolutno spreman za narednu sezonu. Tek da podsetimo, on je propustio i finiš prošle sezone baš zbog loma iste koske na desnom stopalu.

Međutim, na “konzervativnim terapijama” insistirali su u Brazilu, pošto reprezentaciju najfudbalskije zemlje sveta u junu očekuje Kopa Amerike i to na domaćem tlu, pa je Nejmarovo prisustvo od vitalnog značaja. A da je on podvrgnut operaciji morao bi da preskoči i kontinentalnu smotru.

PSŽ je zato, tek nakon što je dobio zeleno svetlo konzilijuma lekara, izašao u susret Brazilcima. Samo se nadamo da je ispravno odlučio i da se Nejmarovo stanje neće pogoršati.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar