Из Бајерна у Кину!

Сандро Вагнер напустио је великана из Минехна и прешао у Тјанђин Теду.  Некад Баркос и Јованчић – данас Сандро Вагнер! Уговор од 15. 000. 000 евра! Нападач Бајерна није могао да одбије овакву понуду.

Фудбал 31.01.2019 | 16:00
Из Бајерна у Кину!
Сандро Вагнер није више играч Бајерна. Фудбалер, који се прошлог децембра вратио међу Баварце после 10 година као резерва Роберту Левандовском у нападу, одлучио је да прихвати понуду из Кине.

"Вагнер нас је замолио за раскид уговора јер је добио атрактивну понуду из Кине и ми смо му услишили жељу", изјавио је спортски директор Бајерна Хасан Салихамиџић.

Вагнер се сели у Кину без обештећења, пошто је раније одлучио да заврши уговор који је имао до јуна 2020. године.

Он ће од кинеског клуба добити пет милиона евра за две године.

То ће му бити први инострани ангажман будући да је целу каријеру провео у Немачкој. Почео је у Бајерну, а у међувремену је играо за Дуисбург, Вердер, Кајзерслаутерн, Херту, Дармштат и Хофенхајм.

Сандро Вагнер, који има 29 година, уписао је и осам наступа за репрезентацију Немачке, и постигао пет голова.

Тренер у новом клубу у Кини биће му сународник Ули Штилике, а у екипи Тјанђин Теде је и Феликс Бастијанс, са којим је Вагнер био саиграч у Херти.

Ујутро најављено, данас озваничено. Бајерн је продао Сандра Вагнера у кинеску Тјенђин Теду.

Баварци су на име обештећења инкасирали 5.000.000 евра, а искусни нападач је потписао фантастичан уговор. У наредне две године ће зарадити чистих 15.000.000 евра када се одбију порези. Тако нешто у Бундеслиги није могао ни да сања. Он долази као жеља Улија Штиликеа, тренера Тјенђин Теде и легенде немачког фудбала.

Кинески клуб је тако попунио број странаца после одлакса Џона Обија  Микела у Мидлсбро. Поред Вагнерасу ту још његов земљак Феликс Батсијанс, затим Бразилац Жонатан и Френк Ачијампонг из Гане. За Тјенђин Теду су некада од звчунијих имена играли Фреди Монтеро, Немања Гудељ, Браун Идеје… Играли су и некадашњи нападачи Црвене звезде и Партизана, Ернан Баркос односно Владимир Јованчић.

Бајерн неће доводити замену за Вагнера.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар