Iz Bajerna u Kinu!

Sandro Vagner napustio je velikana iz Minehna i prešao u Tjanđin Tedu.  Nekad Barkos i Jovančić – danas Sandro Vagner! Ugovor od 15. 000. 000 evra! Napadač Bajerna nije mogao da odbije ovakvu ponudu.

Fudbal 31.01.2019 | 16:00
Iz Bajerna u Kinu!
Sandro Vagner nije više igrač Bajerna. Fudbaler, koji se prošlog decembra vratio među Bavarce posle 10 godina kao rezerva Robertu Levandovskom u napadu, odlučio je da prihvati ponudu iz Kine.

"Vagner nas je zamolio za raskid ugovora jer je dobio atraktivnu ponudu iz Kine i mi smo mu uslišili želju", izjavio je sportski direktor Bajerna Hasan Salihamidžić.

Vagner se seli u Kinu bez obeštećenja, pošto je ranije odlučio da završi ugovor koji je imao do juna 2020. godine.

On će od kineskog kluba dobiti pet miliona evra za dve godine.

To će mu biti prvi inostrani angažman budući da je celu karijeru proveo u Nemačkoj. Počeo je u Bajernu, a u međuvremenu je igrao za Duisburg, Verder, Kajzerslautern, Hertu, Darmštat i Hofenhajm.

Sandro Vagner, koji ima 29 godina, upisao je i osam nastupa za reprezentaciju Nemačke, i postigao pet golova.

Trener u novom klubu u Kini biće mu sunarodnik Uli Štilike, a u ekipi Tjanđin Tede je i Feliks Bastijans, sa kojim je Vagner bio saigrač u Herti.

Ujutro najavljeno, danas ozvaničeno. Bajern je prodao Sandra Vagnera u kinesku Tjenđin Tedu.

Bavarci su na ime obeštećenja inkasirali 5.000.000 evra, a iskusni napadač je potpisao fantastičan ugovor. U naredne dve godine će zaraditi čistih 15.000.000 evra kada se odbiju porezi. Tako nešto u Bundesligi nije mogao ni da sanja. On dolazi kao želja Ulija Štilikea, trenera Tjenđin Tede i legende nemačkog fudbala.

Kineski klub je tako popunio broj stranaca posle odlaksa Džona Obija  Mikela u Midlsbro. Pored Vagnerasu tu još njegov zemljak Feliks Batsijans, zatim Brazilac Žonatan i Frenk Ačijampong iz Gane. Za Tjenđin Tedu su nekada od zvčunijih imena igrali Fredi Montero, Nemanja Gudelj, Braun Ideje… Igrali su i nekadašnji napadači Crvene zvezde i Partizana, Ernan Barkos odnosno Vladimir Jovančić.

Bajern neće dovoditi zamenu za Vagnera.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar