Гвардиола послије кикса: Главе горе, није готово!

"Да ли смо их потценили? Ни случајно", рекао је менаџер Манчестер ситија након веома непријатног пораза у Њукаслу.

Фудбал 30.01.2019 | 19:00
Гвардиола послије кикса: Главе горе, није готово!
Рафа Бенитез покварио је у уторак Пепу Гвардиоли премијерлигашки јубилеј и додатно отежао "грађанима" трку за титулом.

Манчестер сити доживео је у Њукаслу непријатан пораз, због којег Ливерпул у среду има шансу да одмакне браниоцу пехара седам бодова, евентуалном победом против Лестера на Енфилду (21 час).

Након четврте изгубљене утакмице у Премијер лиги, Гвардиола је пред новинарима говорио о томе да борба није готова, а уз то причао и о другим доступним трофејима, очигледно све свеснији чињенице да ће бити јако тешко престићи "Редсе".

"Још много је бодова у игри. Још смо у јануару, није април или мај. Има још много утакмица и ништа није одлучено", изјавио је Шпанац после свог 100. меча у најјачој енглеској лиги, након којих има биланс од 73 победе, 15 ремија и 12 пораза.

"Многи тимови ће имати јаке разлоге да играју до краја. Неки да би остали у Премијер лиги, други да би се пласирали у Лигу Европе, трећи да би ушли у Лигу шампиона... У нашем случају, у свакој утакмици морамо да дамо све од себе. Да покушамо да се не предајемо, да идемо напред и да покушавамо изнова и изнова".

Сити је у уторак повео Сент Џејмс парку голомКуна Агуера већ у 1. минуту, али је домаћин преокренуо, погоцима Саломона Рондона и Мета Ричија. Гвардиола је после утакмице био упитан и да ли је његов тим потценио аутсајдера, који се бори за опстанак.

"Никад не потцењујемо. Када наступате у четири такмичења, онда не потцењујете то што играте и тог против кога играте. Када освојите 100 бодова (прошле сезоне), онда не потцењујете никога. Ако то урадите, онда се не пласирате у финале Лига-купа", подсетио је Шпанац на заказано фебруарско финале на Вемблију против Челсија.

"Понекад не одиграмо на нивоу на којем смо желели да играмо. То се догађа. И ту говорим о свима, не само о једном играчу. Нисмо могли да победимо, јер нисмо били на најбољем нивоу. То је све", додао је он.

Пред Ситијем је важан недељни дерби против Арсенала (17.30 часова), а Гвардиола храбри изабранике.

"У Њукаслу није било наше најбоље вече. Могу да разумем играче. Нисмо играли као иначе и нисмо успели да победимо. Све се то догађа.... Волим своје играче, знам како се сада осећају и уз њих сам. Ово је невероватна група. Све се ово понекад догоди", порука је менаџера енглеског шампиона.   

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар