Дан фудбала Републике Српске: Ко су номиновани?

Традиционална фудбалска манифестација, коју организују Фудбалски савез Републике Српске и "Спортски журнал", одржава се у четвртак у бањалучком хотелу "Босна".

Фудбал 30.01.2019 | 18:15
Дан фудбала Републике Српске: Ко су номиновани?
У четвртак, 31. јануара, тачно у подне организатори ће осми пут прогласити најбоље појединце и колективе у фудбалу Српске за 2018. годину, те уручити специјална признања и награде.

Из Фудбалског савеза РС раније је саопштено да ће одлуку о награђенима донијети стручни жири на челу са Томом Марићем, новинаром и публицистом, а и припремљене су и престижне награде златна повеља "Миљан Миљанић", признање за животно дијело "Др Милан Јелић" те специјална признања за допринос раду и развоју ФСРС.

Подсјетимо, прошлогодишњи лауреат за награду "Миљан Миљанић" био је Илија Петковић, легенда српског и југословенског фудбала, који је тада истакао да има још једну велику жељу у својој каријери.

"Имам једну неостварену жељу, а то је да будем селектор Републике Српске на неком великом такмичењу. Такође желим да кажем нешто о човјеку по коме ова награда носи име, а то је Миљан Миљанић. Он је свима нама био учитељ, заиста један великан", рекао је тада Илија Петковић.

Фудбалер Крупе Александар Вукотић однио је награду "Велимир Сомболац" за најбољег играча Српске у 2017. години, а његов тадашњи тренер Слободан Старчевић, који је актуелни шеф струке Тузле сити, био је добитник  награде "Илија Миљуш" за најбољег стручњака. Признање за фудбалског радника припало је првом човјеку Радника из Бијељине Младену Крстајићу, који је актуелни селектор репрезентације Србије.

Њихови насљедници биће познати у четвртак, а номиновани су:

НАЈБОЉИ ФУДБАЛЕР - НАГРАДА "ВЕЛИМИР СОМБОЛАЦ"

Демир Пецо (Радник), Владан Даниловић (Борац), Бојан Марковић

ПЕРСПЕКТИВНИ ИГРАЧ - НАГРАДА "СРЂАН КАЧАР"

Марко Бргић (Звијезда 09), Огњен Давидовић (Рудар Приједор), Стефан Арбиња (Славија)

НАЈБОЉИ ТРЕНЕР - НАГРАДА "ИЛИЈА МИЉУШ"

Дарко Војводић (Борац), Младен Жижовић (Радник), Драган Мићић (Слога Горње Црњелово)

НАЈБОЉИ ФУДБАЛСКИ РАДНИК - НАГРАДА "ИЛИЈА ПАНТЕЛИЋ"

Борис Станишић (Звијезда 09), Вицо Зељковић (Борац), Зоран Декет (Љубић)

НАЈБОЉИ СУДИЈА

Александар Његомировић (Прњавор), Јово Карић (Требиње), Дражен Марић (Бијељина)

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар