Dan fudbala Republike Srpske: Ko su nominovani?

Tradicionalna fudbalska manifestacija, koju organizuju Fudbalski savez Republike Srpske i "Sportski žurnal", održava se u četvrtak u banjalučkom hotelu "Bosna".

Fudbal 30.01.2019 | 18:15
Dan fudbala Republike Srpske: Ko su nominovani?
U četvrtak, 31. januara, tačno u podne organizatori će osmi put proglasiti najbolje pojedince i kolektive u fudbalu Srpske za 2018. godinu, te uručiti specijalna priznanja i nagrade.

Iz Fudbalskog saveza RS ranije je saopšteno da će odluku o nagrađenima donijeti stručni žiri na čelu sa Tomom Marićem, novinarom i publicistom, a i pripremljene su i prestižne nagrade zlatna povelja "Miljan Miljanić", priznanje za životno dijelo "Dr Milan Jelić" te specijalna priznanja za doprinos radu i razvoju FSRS.

Podsjetimo, prošlogodišnji laureat za nagradu "Miljan Miljanić" bio je Ilija Petković, legenda srpskog i jugoslovenskog fudbala, koji je tada istakao da ima još jednu veliku želju u svojoj karijeri.

"Imam jednu neostvarenu želju, a to je da budem selektor Republike Srpske na nekom velikom takmičenju. Takođe želim da kažem nešto o čovjeku po kome ova nagrada nosi ime, a to je Miljan Miljanić. On je svima nama bio učitelj, zaista jedan velikan", rekao je tada Ilija Petković.

Fudbaler Krupe Aleksandar Vukotić odnio je nagradu "Velimir Sombolac" za najboljeg igrača Srpske u 2017. godini, a njegov tadašnji trener Slobodan Starčević, koji je aktuelni šef struke Tuzle siti, bio je dobitnik  nagrade "Ilija Miljuš" za najboljeg stručnjaka. Priznanje za fudbalskog radnika pripalo je prvom čovjeku Radnika iz Bijeljine Mladenu Krstajiću, koji je aktuelni selektor reprezentacije Srbije.

Njihovi nasljednici biće poznati u četvrtak, a nominovani su:

NAJBOLJI FUDBALER - NAGRADA "VELIMIR SOMBOLAC"

Demir Peco (Radnik), Vladan Danilović (Borac), Bojan Marković

PERSPEKTIVNI IGRAČ - NAGRADA "SRĐAN KAČAR"

Marko Brgić (Zvijezda 09), Ognjen Davidović (Rudar Prijedor), Stefan Arbinja (Slavija)

NAJBOLJI TRENER - NAGRADA "ILIJA MILJUŠ"

Darko Vojvodić (Borac), Mladen Žižović (Radnik), Dragan Mićić (Sloga Gornje Crnjelovo)

NAJBOLJI FUDBALSKI RADNIK - NAGRADA "ILIJA PANTELIĆ"

Boris Stanišić (Zvijezda 09), Vico Zeljković (Borac), Zoran Deket (Ljubić)

NAJBOLJI SUDIJA

Aleksandar Njegomirović (Prnjavor), Jovo Karić (Trebinje), Dražen Marić (Bijeljina)

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar