РС и Србија имају добру сарадњу

Министар рударства и енергетике Србије Александар Антић и министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић оцијенили су на састанку у Београду да ће уговор између "Србијагаса" и "Гаспромета" Пале бити потписан у Бањалуци у најкраћем могућем року.

Република Српска 30.01.2019 | 15:03
РС и Србија имају добру сарадњу
Антић и Ђокић, који су се састали у Београду, у оквиру наставка активности заједничког Енергетског комитета, разговарали су о рјешавању имовинско-правних односа двије гасне компаније - ЈП "Србијагас" и "Гаспромет" Пале, како би двије стране несметано наставиле са развијањем заједничких гасних пројеката.

На састанку је оцијењено да Република Српска и Србија имају добру сарадњу у области гаса, а сигурност у испоруци тог енергента изузетно је значајна за будући привредни развој, саопштено је из Министарства рударства и енергетике Србије.

Када је ријеч о уређењу односа "Србијагаса" и "Гаспромета", владе Српске и Србије дале су сагласност у вези са уређењем и рјешавањем имовинско-правних односа ова два предузећа.

На састанку су усаглашена отворена питања из Нацрта уговора између "Србијагаса" и "Гаспромета" који ће, након правно-техничке редакције, бити потписан у присуству двојице министара енергетике у Бањалуци у најкраћем могућем року.

Састанку су присуствовали државни секретар у Министарству рударства и енергетике Србије Мирјана Филиповић, помоћници министра Републике Српске Славица Богдановић, Милан Баштинац и Миленко Тодоровић, директори гасних компанија Душан Бајатовић и Миломир Драганић и предсједник Савета Агенције за енергетику Србије Дејан Поповић.

(Срна)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Пендула

30.01.2019 17:10

Нека Србија исплати дуг електране на Дрини Републици Српској ,тек онда це бити добра сарадња а не овако док нам извозе све а не увозе скоро ниста од нас -јесмо браца али нам кесе нису сестре .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

30.01.2019 23:00

коме ти ?

Name

Раде

30.01.2019 23:53

Бас тако пендула они висе имају користи од нас нег ми од њих у том погледу

Name

Деки

30.01.2019 22:10

А диплома???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Будала као и ти

31.01.2019 01:28

Рекох и с ким још има Србија и мз п.ц. добар однос.М.з. мјесна заједница,да буде јасно.? Упитник?С ким.?

ОДГОВОРИТЕ