RS i Srbija imaju dobru saradnju

Ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić i ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić ocijenili su na sastanku u Beogradu da će ugovor između "Srbijagasa" i "Gasprometa" Pale biti potpisan u Banjaluci u najkraćem mogućem roku.

Republika Srpska 30.01.2019 | 15:03
RS i Srbija imaju dobru saradnju
Antić i Đokić, koji su se sastali u Beogradu, u okviru nastavka aktivnosti zajedničkog Energetskog komiteta, razgovarali su o rješavanju imovinsko-pravnih odnosa dvije gasne kompanije - ЈP "Srbijagas" i "Gaspromet" Pale, kako bi dvije strane nesmetano nastavile sa razvijanjem zajedničkih gasnih projekata.

Na sastanku je ocijenjeno da Republika Srpska i Srbija imaju dobru saradnju u oblasti gasa, a sigurnost u isporuci tog energenta izuzetno je značajna za budući privredni razvoj, saopšteno je iz Ministarstva rudarstva i energetike Srbije.

Kada je riječ o uređenju odnosa "Srbijagasa" i "Gasprometa", vlade Srpske i Srbije dale su saglasnost u vezi sa uređenjem i rješavanjem imovinsko-pravnih odnosa ova dva preduzeća.

Na sastanku su usaglašena otvorena pitanja iz Nacrta ugovora između "Srbijagasa" i "Gasprometa" koji će, nakon pravno-tehničke redakcije, biti potpisan u prisustvu dvojice ministara energetike u Banjaluci u najkraćem mogućem roku.

Sastanku su prisustvovali državni sekretar u Ministarstvu rudarstva i energetike Srbije Mirjana Filipović, pomoćnici ministra Republike Srpske Slavica Bogdanović, Milan Baštinac i Milenko Todorović, direktori gasnih kompanija Dušan Bajatović i Milomir Draganić i predsjednik Saveta Agencije za energetiku Srbije Dejan Popović.

(Srna)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Pendula

30.01.2019 18:10

Neka Srbija isplati dug elektrane na Drini Republici Srpskoj ,tek onda ce biti dobra saradnja a ne ovako dok nam izvoze sve a ne uvoze skoro nista od nas -jesmo braca ali nam kese nisu sestre .

ODGOVORITE
Name

Re

31.01.2019 00:00

kome ti ?

Name

Rade

31.01.2019 00:53

Bas tako pendula oni vise imaju koristi od nas neg mi od njih u tom pogledu

Name

Deki

30.01.2019 23:10

A diploma???

ODGOVORITE
Name

Budala kao i ti

31.01.2019 02:28

Rekoh i s kim još ima Srbija i mz p.c. dobar odnos.M.z. mjesna zajednica,da bude jasno.? Upitnik?S kim.?

ODGOVORITE