Јирка се намеће, прате га и "Гардисти"!

Словак наговестио да би могао бити велико појачање за Црвену звезду. Речи хвале добио и од Вујадина Савића.

Фудбал 31.01.2019 | 12:00
Јирка се намеће, прате га и "Гардисти"!
Наметнуо се Ерик Јирка на терену, али и ван њега.

Словак који је ове зиме стигао у Црвену звезду из Спартак Трнаве одиграо је одлично против Вакер Нордхаузена, демонстриравши брзину и продорност по левом крилу. Својом игром скренуо је пажњу, али је у жижу јавности доспео и пре тога, када се на друштвеним песмама појавио снимак на ком пева једну од песама Делија на течном српском.

"Запеваће опет сигурно. Сада када смо видели да може, научићемо га још неким Звездиним песмама. Узели смо га Жуле (Филип Стојковић), Гобеља (Марко Гобељић), Чаки (Горан Чаушић) и ја под своје. Пријатно ме је изненадило то што сасвим солидно говори српски језик. То је баш лепо. Биће му још лакше да се адаптира овде", изјавио је Вујадин Савић у разговору са новинарима који у турској Анталији прате припреме црвено-белих.

Наставио је потом један од Звездиних капитена озбиљнијим тоном.

"Пре свега, Ерик је јако добар момак и то ме радује. Такође, врло брзо је и на терену показао да је озбиљан таленат, да има невероватну брзину. Мислим да ће бити велико појачање за нас и да је пред њим велика каријера".

На питање да ли ће га примити у своју екипу "Гардиста", Савић се поново насмејао.

"Ех, не улази се тако лако у нашу гарду... Сви би хтели код нас, али за сада нас има само седам-осам. Шалу на страну, Јирка је заиста добар момак, а ми смо сјајна група и то ме највише радује".

Када је недавно продужио уговор са клубом, 28-годишњи штопер је најавио да остаје у Звезди бар док коначно не постигне гол.

"Дерби би био идеалан за тако нешто! Ја често од стопостотне прилике за гол направим да то уопште није шанса. Потрудићу се, то ми је велика жеља. Можда бих могао са ћалетом (Душан Савић) да попричам на ту тему, да ми да неки рецепт како да постигнем погодак", подсетио је Вујадин да је његовим венама тече крв некадашњег голгетера црвено-белих.

Битније од давање голова за њега је, ипак, да их екипа не прима. По повратку у Звезду играо је у тандему централних бекова са Дамијеном Ле Талеком, потом са Срђаном Бабићем и Милошем Дегенеком, а сада је ту и Немања Милуновић.

"Ту смо Бабић, Милуновић, Стојковић као четврти штопер и ја. Генерално, за штоперски тандем је потребно време да се уигра, међутим и са Ле Талеком и са Дегенеком сам се брзо уклопио и нема сумње да ћу са Милуновићем или Бабићем, зависи кога тренер буде одредио. Шеф ће сигурно ротирати. Немања је добар играч, то се одмах види, знали смо то и када је играо за БАТЕ Борисов", похвалио је Савић новог саиграча.

Црвено-бели су током актуелних зимских припрема већ одиграли две пријатељске утакмице. На Кипру су савладали друголигаша Акритас 8:1, а у Турској немачког четвртолигаша Вакер Нордхаузен 8:1.

"Прошли смо базичне припреме, где смо доста трчали, али сада долазе утакмице и сви играчи се томе радују. Кажу да резултат на припремама није битан, можда јесте тако, али с друге стране је важан јер позитивно утиче на самопоуздање. Ићи ћемо на победу на сваком мечу. Од када је Милојевић дошао на клупу Звезде баш добро трчимо, показали смо да можемо да се носимо са свима у том сегменту игре", закључио је Вујадин Савић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар