Jirka se nameće, prate ga i "Gardisti"!

Slovak nagovestio da bi mogao biti veliko pojačanje za Crvenu zvezdu. Reči hvale dobio i od Vujadina Savića.

Fudbal 31.01.2019 | 12:00
Jirka se nameće, prate ga i "Gardisti"!
Nametnuo se Erik Jirka na terenu, ali i van njega.

Slovak koji je ove zime stigao u Crvenu zvezdu iz Spartak Trnave odigrao je odlično protiv Vaker Nordhauzena, demonstriravši brzinu i prodornost po levom krilu. Svojom igrom skrenuo je pažnju, ali je u žižu javnosti dospeo i pre toga, kada se na društvenim pesmama pojavio snimak na kom peva jednu od pesama Delija na tečnom srpskom.

"Zapevaće opet sigurno. Sada kada smo videli da može, naučićemo ga još nekim Zvezdinim pesmama. Uzeli smo ga Žule (Filip Stojković), Gobelja (Marko Gobeljić), Čaki (Goran Čaušić) i ja pod svoje. Prijatno me je iznenadilo to što sasvim solidno govori srpski jezik. To je baš lepo. Biće mu još lakše da se adaptira ovde", izjavio je Vujadin Savić u razgovoru sa novinarima koji u turskoj Antaliji prate pripreme crveno-belih.

Nastavio je potom jedan od Zvezdinih kapitena ozbiljnijim tonom.

"Pre svega, Erik je jako dobar momak i to me raduje. Takođe, vrlo brzo je i na terenu pokazao da je ozbiljan talenat, da ima neverovatnu brzinu. Mislim da će biti veliko pojačanje za nas i da je pred njim velika karijera".

Na pitanje da li će ga primiti u svoju ekipu "Gardista", Savić se ponovo nasmejao.

"Eh, ne ulazi se tako lako u našu gardu... Svi bi hteli kod nas, ali za sada nas ima samo sedam-osam. Šalu na stranu, Jirka je zaista dobar momak, a mi smo sjajna grupa i to me najviše raduje".

Kada je nedavno produžio ugovor sa klubom, 28-godišnji štoper je najavio da ostaje u Zvezdi bar dok konačno ne postigne gol.

"Derbi bi bio idealan za tako nešto! Ja često od stopostotne prilike za gol napravim da to uopšte nije šansa. Potrudiću se, to mi je velika želja. Možda bih mogao sa ćaletom (Dušan Savić) da popričam na tu temu, da mi da neki recept kako da postignem pogodak", podsetio je Vujadin da je njegovim venama teče krv nekadašnjeg golgetera crveno-belih.

Bitnije od davanje golova za njega je, ipak, da ih ekipa ne prima. Po povratku u Zvezdu igrao je u tandemu centralnih bekova sa Damijenom Le Talekom, potom sa Srđanom Babićem i Milošem Degenekom, a sada je tu i Nemanja Milunović.

"Tu smo Babić, Milunović, Stojković kao četvrti štoper i ja. Generalno, za štoperski tandem je potrebno vreme da se uigra, međutim i sa Le Talekom i sa Degenekom sam se brzo uklopio i nema sumnje da ću sa Milunovićem ili Babićem, zavisi koga trener bude odredio. Šef će sigurno rotirati. Nemanja je dobar igrač, to se odmah vidi, znali smo to i kada je igrao za BATE Borisov", pohvalio je Savić novog saigrača.

Crveno-beli su tokom aktuelnih zimskih priprema već odigrali dve prijateljske utakmice. Na Kipru su savladali drugoligaša Akritas 8:1, a u Turskoj nemačkog četvrtoligaša Vaker Nordhauzen 8:1.

"Prošli smo bazične pripreme, gde smo dosta trčali, ali sada dolaze utakmice i svi igrači se tome raduju. Kažu da rezultat na pripremama nije bitan, možda jeste tako, ali s druge strane je važan jer pozitivno utiče na samopouzdanje. Ići ćemo na pobedu na svakom meču. Od kada je Milojević došao na klupu Zvezde baš dobro trčimo, pokazali smo da možemo da se nosimo sa svima u tom segmentu igre", zaključio je Vujadin Savić.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar