Осам вјежби за брже мршављење

Вежбе за мршављење требало би да се раде три до пет пута недељно, а ако имате услова и воље, добро је да вежбе за мршављење комбинујете са кардио-вежбама.
 

Здравље 30.01.2019 | 10:08
Осам вјежби за брже мршављење
АКО је ваша новогодишња одлука била да престанете да се жалите због вишка килограма и почнете да се рекреирате, предлажемо осам вежби које ће вам помоћи да смањите телесну тежину.

Вежбе за мршављење требало би да се раде три до пет пута недељно, а ако имате услова и воље, добро је да вежбе за мршављење комбинујете са кардио-вежбама као што су вожња бицикла, трчање, брзо ходање или прескакање конопца.

Исправљање

Раширите ноге тако да стопала буду у ширини бокова, руке на потиљак, труп у претклон. Исправљајте се у стојећи став без заустављања. Добро забаците лактове уназад када се исправљате. Поновите вежбу шест пута у две до три серије.

Опружање

Лезите на леђа са испруженим рукама иза главе. Подигните горњи део тела и идите у претклон ка испруженим ногама, нарочито испружите стопало. У почетку не затежите сувише ноге и задржите подигнуту главу када поново лежете. Полако се спуштајте, пршљен по пршљен.

Испружене ноге

Лезите на леђа, руке испружене поред тела, уприте њима о подлогу. Глава подигнута. Кружите испруженим ногама, најпре у једном смеру, затим у другом.

Додиривање прстију

Раширите ноге, руке подигните изнад главе. Ротирајте труп, савијајте се, додирните врх стопала, подижите се, окрећући се на другу страну и додиривајући врх стопала. Издвојите овај покрет без застоја.

Чучњеви

Раширите ноге у ширини кукова и полако се спуштајте у чучањ. Ако је потребно, направите паузу после сваког чучња. На почетку се држите за наслон столице. Поновите 10 чучњева у две до три серије.

Ротирање

Раширите ноге, руке опружите у линији са раменима. Ротирајте труп. Прво лево, затим десно, не покрећите кукове, главу држите право. Урадите максималан број понављања.

Колена на груди

Положај као у вежби кружења ногама, само сада привуците колена на груди, пете што ближе задњици, задржите уздигнуту главу. Поновите 10 пута у три серије.

Кругови

Раширите ноге. Рукама правите што је год могуће шире кругове. Да бисте спречили вртоглавицу, правите наизменично пет кругова у једном па у другом смеру.

Новости
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар