ПЛ: ''Луди'' Фулам, Јунајтед се извукао, Сити изгубио!

Митрова глава опет спасла Фулам! На крилима репрезентативца Србије Александра Митровића, Фулам је стигао до великог преокрета и победе над Брајтоном.  Митровић НЕ ДОЗВОЉАВА Фуламу да испадне из лиге! Било је 0:2 на полувремену, иако су центиметри делили госте од 0:3, а онда. . . Спектакл на "Крејвен котиџу" у креацији нашег аса: асистенција, гол и гол за потпуни преокрет. Браво, мајсторе! Сила Брајтон не моли: Два гола и асистенција Митровића за Фуламов чудесни преокрет! Брајтон пао на Крејвен Котиџу иако је на полувремену имао два гола предности.  Шта је ово вечерас: Јунајтед стао, Сити изгубио! После осам везаних победа од дебија, Солскјер је гледао како његов састав спашава живу главу на 0:2 у 87. минуту. Сити је у Њукаслу повео после 24 секунде и - изгубио! Сад тек мирише на титулу Ливерпула: Сити потонуо у Њукаслу! Јунајтед стигао до бода против Барнлија у судијској надокнади – 2:2.

Фудбал 29.01.2019 | 23:29
ПЛ: ''Луди'' Фулам, Јунајтед се извукао, Сити изгубио!
Лондонски клуб је после првог полувремена губио са 2:0, али је Митровић “покренуо машину“ најпре асистенцијом Калуму Чејберсу, да би затим постигао два гола.

Коначних 4:2 за Фулам поставио је Лућано Вијето.

Да се екипи Клаудија Ранијерија смеши четврти пораз у низу могло се наслутити већ после 17 минута – Глен Мареј је у том периоду два пута затресао мрежу домаћег тима.

До краја полувремена Фулам је успео да успостави контролу над ритмом, у чему је помогао и улазак главног креативца Тома Кернија, који је меч почео са клупе.

Додатну живост у игру је унео Вијето, заменивши Андреа Ширлеа на полувремеу, после чега је све кренуло по жељи Митровићевог тима.

У 47. минуту је репрезентативац Србије успео да главом спусти лопту право на ногу Чејмберсу, који је из места распалио и послао је у мрежу гостију.

Митровић је поравнање резултата донео у 58. минуту, у свом већ карактеристичном стилу – главом, преко двојице дефанзиваца противничке екипе.

За тотални преокрет му је требало још 16 минута – у 74. је виђена предивна акција коју је бивши фудбалер Партизана крунисао поготком, такође главом.

Овим тријумфом је Фулам остао у трци за опстанак у Премијер лиги, сада на претпоследњем месту има 17 бодова, пет мање од Саутемптона који је први изнад црте, али има и меч мање.

Центиметри су делили Глена Мареја од хет-трика у првом полувремену на "Крејвен котиџу", јер срамотна одбрана Фулама није помислила да нападне ни трећу употребљиву лопту упућену према овом 35-годишњаку.

Прве две је сместио у мрежу, трећа је прошла "тик" поред стативе савладаног Серхија Рика.

Клаудио Ранијери, међутим, није чекао тај трећи зицер да реагује и коригује грешке које је направио у припреми утакмице са Брајтоном, већ је још у 27. минуту поштедео америчког дефанзивца Тима Рима даљих мука на левом боку. Када је у свлачионици оставио и незаинтересованог Андреа Ширлеа, и на терен извео Лусијана Вијета, све је било спремно за преокрет у утакмици која би могла да буде ПРЕСУДНА ако "котаџерси" до краја сезоне изборе опстанак:

Фулам - Брајтон 4:2 (0:2), уз асистенцијју Александра Митровића за 1:2 и потом два гола главом у дуелима са 193 центиметара високим Шејном Дафијем и центиметар нижим Луисом Данком.

Све што је до краја остало саиграчима је да потврде злата вредну победу, тек другу у последњих 11 мечева, што су и у радили - Вијето се нашао на правом месту након што је Бабел дивним ударцем погодио "само" стативу, па је славље могло да почне!

Митровић је на крају доживео повреду скочног зглоба, али је морао да стисне зубе и настави, јер је Италијан већ био извршио све три измене.

Колико је Митрогол важан за клуб из Лондона? Написаћемо само ово: Фулам није изгубио девет пута у последње 22 утакмице, а у седам од тих девет мечева Србин је био или стрелац или асистент! Данас, када је ваљало враћати се из два гола заостатка, урадио је и једно и друго - браво мајсторе!

Енглески коментатор то је лепо описао: већи, јачи, агресивнији! Поновио је то два пута, могао је комотно још једном, пошто је Александар Митровић наспрам Барнлија изгледао као силеџија који се умувао међу млађе разреде основне школе и почео свима да отима ужину. Добро, Митровић је Барнлију отимао бодове, прво два, на крају и сва три, па је Фулам после два гола заостатка на полувремену стигао до великог преокрета и победе од 4:2 у 24. колу Премијер лиге.

Поклон Александра Митровића лично.Кад је Фулам био на конопцима српски интернационалац је био тај који је скинуо мајицу и потукао се комплетним противничким тимом чиме је и саиграчима улио самопоуздање. Извадио је све флеке које су у уводним минутима утакмице направили Фуламови дефанзивци. Шејн Дафи и Луис Данк, обојива високи преко 190 центиметара, у дуелима са Митровићем изгледали су као нека тек изџигљала дечурлија која тек треба да се развије у мушкарце. Терор!

Већ у 47. минуту је издржао Дафија на леђима и лопту спустио на ногу Калуму Чејмберсу, који је резултат смањио на 1:2. Потом се после једне смушене реакције противничке одбране Митровић као брзи воз залетео на обојицу Брајтонових штопера плус голмана Метјуа Рајана и буквално однео лопту испред тројице “чувара” који су се питали: шта би ово дођавола? Потом још један дуел са Дафијем, бунио се Ирац, тврдио је да се Митар послужио рукама, можда је и био у праву, али да поновимо и ми: већи, јачи, агресивнији!

Лусијано Вијето је у самом финишу само печатирао крај Фуламове црне серије од три пораза. Ловорике иду наМитровићев рачун. Поред његовог имена сада бројка од 10 голова у овој сезони Премијер лиге. Тиме је већ надмашио оних девет погодака из прве сезоне у Њукаслу. Приде има и три асистенције. Настави ли овако Фулам ће моћи да се нада опстанку у елити. Безбедна зона још је далеко, али је са Митровићевих рамена бар видљива. А цела екипа се успела на та широка плећа.

Кад су у питању остале утакмице које су се играле у термину од 20.45 свакако се издваја Арсеналових 2:1 против Кардифа што је резултат за који су једнако заслужни стрелци Пјер-Емерик Обамејан и Александар Лаказет - опасан су тандем - колико и штопер велшког тима Бруно Екуел Манга. Обамејанов земљак из Габона је наиме потпуно несмотрено налетео на Сеада Колашинца и дозволио до тада "мртвом" Арсеналу да пробије противнички бункер ударцем са једанаестерца. После је све било лакше.

Вулверхемтпон је уз два гола Раула Хименеза декласирао Вест Хем са 3:0, мада треба рећи да су Чекићари и сами допринели таквом исходу пошто вечерас једва да су играли фудбал. Евертон је захваљујући Ричарлисоновом раном голу славио на гостовању код чини се прежаљеног Хадерсилфда (0:1) коме није помогао ни то што је финиш утакмице одиграо бројчано надмоћан на ривалом због апсолутно аматерског пропуста Луке Диња и црвеног картона који је некадашњи бек Барселоне зарадио прекршајем из улоге последњег играча одбране.

Фулам: Рико - Одои, Л'Маршон, Рим (од 27. Керни) - Кристи, Чејмберс, Сери, Брајан (од 77. Сесењон) - Ширле (од 46. Вијето), Митровић, Бабел.

Брајтон: Рајан - Монтоја, Данк, Дафи, Бонг - Марч, Стивенс, Препер, Локадија (од 72. Кнокерт) - Грос (од 78. Андоне) - Мареј.

Шта је ово вечерас: Јунајтед стао, Сити изгубио! После осам везаних победа од дебија, Солскјер је гледао како његов састав спашава живу главу на 0:2 у 87. минуту. Сити је у Њукаслу повео после 24 секунде и - изгубио!

Каква ноћ у Енглеској!

Петнаестак минута после ОНЕ победе Фулама у режији Александра Митровића, на "Олд трафорду" и "Сент Џејмс парку" завршени су мечеви манчестерских великана.

Јунајтед је до бода дошао голом Виктора Линделофа у надокнади времена, иако је резултат био 0:2 до 87. минута и поготка Пола Погбе са беле тачке после дискутабилног прекршаја над Џесом Линагрдом, док је Сити поражен вођству већ после 24 секунде од старта меча 24. кола Премијер лиге.

Манчестер јунајтед - Барнли 2:2 (0:1) после осам узастопних победа од повратка Оле Гунара Солскјера на "Театар снова".

Њукасл јунајтед - Манчестер сити 2:1 (0:1) у драматичној трци "грађана" са Ливерпулом, који ће у среду увече дочекати Лестер и имати прилику да оде на "плус 7".

Играло се у Њукаслу и Манчестеру, али на крају се славило, или ће се тек славити, у Ливерпулу. Вечерашње резултате као да је наручио лично Јирген Клоп, посебно онај са Сент Џејмс Парка. Далеко од тога да је решена трка за шампионску титулу, али после вечерашњег тријумфа Сврака над Ситијем (2:1), баш мирише на историју на Енфилду.

На једно велико изненађење у Премијер лиги накалемило се друго. Бајка Оле Гунара Солскејра на клупи Јунајтеда је прекинута. Макар на кратко. Више од 70 хиљада људи на Олд Трафорду дошло је да види доминацију неких нових Ђавола. Видели су шокантно вођство Барнлија, али на крају и реми у режији Погбе и Линделефа у заоставном времену - 2:2

Комфор зона уништила је Манчесте Сити и пружила могућност Ливерпула да оде на великих плус седам . Када је Серхио Агуеро после 20 и „кусур“ секунди погодио мрежу Сврака чинило се да Грађане чека шетња до нове убедљиве победе.

Могу то сви да помисле, али на Гвардиолину жалост родоначелници таквог мишљења били су његови изабраници. Стварно је Сити доминирао у пољу. Али ушушкани у апсолутну доминацију шампиони Енглеске су се превише опустили. Морали су већ после првог полувремена да имају два или више голова предности.

Али нису... Увек су играчи Ситија имали пас вишка, тежили да тежим путем дођу до циља. Брутално су кажњени. Играо се 66. минут када је Рондон покупио једну свећу и донео изједначење Њукаслу.

Тек тада су се пробудили из комфор зоне, али су дозволили да их поједе нервоза. Свесни су били да им титула килизи из руку почели су да праве несвакидашње грешке. Попут Фернанидиња. Бразилац је дозволио Лонгстафу да му отме лопту и натерга да направи пенал. У неверици је Пеп Гвардиола пио воду и гледао како се његова сезона претвара у кошмар. Ричи је погодио за вођство Њукасла.

Морало је једном и то да се деси, да Оле Гунар Солскјер, после осам везаних пораза, осети мирис ремија. Само што после фуриозних партија Ђавола нико није могао да помисли да би Барнли могао да шокира Трафорд.

Видело се од почетка да неће ово бити Манчестерово вече. Лукаку је пуцао ћорцима, промашио је неколико одличних прилика. Казна је у насавку била  брутална.

И то на какав начин.

Андреас Периера је био превише пасиван и мекан у опасној зони.  Лопту му је отео Корк, одиграо до Барнса који је био неумољив. Сјајну акцију одиграо је Барнли за други гол, а Вуду је остало само да се поклопи.

Међутим, онда је Манчестер кренуо сна све или ништа. Добио је реми, после голова Погбе и Линделефа.

Резултати 24. кола:

уторак

Арсенал - Кардиф 2:1 (0:0)
/Обамејанг пен 66, Лаказет 83 - Мендез-Ленг 90+3/

Фулам - Брајтон 4:2 (0:2)
/Чејмберс 47, Митровић 58, 73, Вијето 79 - Мареј 3, 17/

Хадерсфилд - Евертон 0:1 (0:1)
/Ришарлисон 3/

Вулверхемптон - Вест Хем 2:0 (0:0)
/Саис 66, Хименез 80, 86/

Манчестер јунајтед - Барнли 2:2 (0:0)
/Погба пен 87, Линделоф 90+2 - Барнс 51, Вуд 81/

Њукасл - Манчестер сити 2:1 (0:1)
/Рондон 66, Ричи пен 80 - Агуеро 1/

среда

Борнмут - Челси 20.45
Саутемптон - Кристал Палас 20.45
Ливерпул - Лестер 21.00
Тотенхем - Вотфорд 21.00

Табела: Ливерпул (-1) 60, Манчестер сити 55, Тотенхем (-1) 51, Челси (-1) 47, Арсенал 47, Манчестер јунајтед 45, Вулверхемптон 35, Евертон 33, Вотфорд (-1) 33, Лестер (-1) 31, Вест Хем 31, Борнмут (-1) 30, Брајтон 26, Њукасл 24, Барнли 23, Кристал Палас (-1) 22, Саутемптон (-1) 22, Кардиф 19, Фулам 17, Хадерсфилд 11.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар