PL: ''Ludi'' Fulam, Junajted se izvukao, Siti izgubio!

Mitrova glava opet spasla Fulam! Na krilima reprezentativca Srbije Aleksandra Mitrovića, Fulam je stigao do velikog preokreta i pobede nad Brajtonom.  Mitrović NE DOZVOLJAVA Fulamu da ispadne iz lige! Bilo je 0:2 na poluvremenu, iako su centimetri delili goste od 0:3, a onda. . . Spektakl na "Krejven kotidžu" u kreaciji našeg asa: asistencija, gol i gol za potpuni preokret. Bravo, majstore! Sila Brajton ne moli: Dva gola i asistencija Mitrovića za Fulamov čudesni preokret! Brajton pao na Krejven Kotidžu iako je na poluvremenu imao dva gola prednosti.  Šta je ovo večeras: Junajted stao, Siti izgubio! Posle osam vezanih pobeda od debija, Solskjer je gledao kako njegov sastav spašava živu glavu na 0:2 u 87. minutu. Siti je u Njukaslu poveo posle 24 sekunde i - izgubio! Sad tek miriše na titulu Liverpula: Siti potonuo u Njukaslu! Junajted stigao do boda protiv Barnlija u sudijskoj nadoknadi – 2:2.

Fudbal 29.01.2019 | 23:29
PL: ''Ludi'' Fulam, Junajted se izvukao, Siti izgubio!
Londonski klub je posle prvog poluvremena gubio sa 2:0, ali je Mitrović “pokrenuo mašinu“ najpre asistencijom Kalumu Čejbersu, da bi zatim postigao dva gola.

Konačnih 4:2 za Fulam postavio je Lućano Vijeto.

Da se ekipi Klaudija Ranijerija smeši četvrti poraz u nizu moglo se naslutiti već posle 17 minuta – Glen Marej je u tom periodu dva puta zatresao mrežu domaćeg tima.

Do kraja poluvremena Fulam je uspeo da uspostavi kontrolu nad ritmom, u čemu je pomogao i ulazak glavnog kreativca Toma Kernija, koji je meč počeo sa klupe.

Dodatnu živost u igru je uneo Vijeto, zamenivši Andrea Širlea na poluvremeu, posle čega je sve krenulo po želji Mitrovićevog tima.

U 47. minutu je reprezentativac Srbije uspeo da glavom spusti loptu pravo na nogu Čejmbersu, koji je iz mesta raspalio i poslao je u mrežu gostiju.

Mitrović je poravnanje rezultata doneo u 58. minutu, u svom već karakterističnom stilu – glavom, preko dvojice defanzivaca protivničke ekipe.

Za totalni preokret mu je trebalo još 16 minuta – u 74. je viđena predivna akcija koju je bivši fudbaler Partizana krunisao pogotkom, takođe glavom.

Ovim trijumfom je Fulam ostao u trci za opstanak u Premijer ligi, sada na pretposlednjem mestu ima 17 bodova, pet manje od Sautemptona koji je prvi iznad crte, ali ima i meč manje.

Centimetri su delili Glena Mareja od het-trika u prvom poluvremenu na "Krejven kotidžu", jer sramotna odbrana Fulama nije pomislila da napadne ni treću upotrebljivu loptu upućenu prema ovom 35-godišnjaku.

Prve dve je smestio u mrežu, treća je prošla "tik" pored stative savladanog Serhija Rika.

Klaudio Ranijeri, međutim, nije čekao taj treći zicer da reaguje i koriguje greške koje je napravio u pripremi utakmice sa Brajtonom, već je još u 27. minutu poštedeo američkog defanzivca Tima Rima daljih muka na levom boku. Kada je u svlačionici ostavio i nezainteresovanog Andrea Širlea, i na teren izveo Lusijana Vijeta, sve je bilo spremno za preokret u utakmici koja bi mogla da bude PRESUDNA ako "kotadžersi" do kraja sezone izbore opstanak:

Fulam - Brajton 4:2 (0:2), uz asistencijju Aleksandra Mitrovića za 1:2 i potom dva gola glavom u duelima sa 193 centimetara visokim Šejnom Dafijem i centimetar nižim Luisom Dankom.

Sve što je do kraja ostalo saigračima je da potvrde zlata vrednu pobedu, tek drugu u poslednjih 11 mečeva, što su i u radili - Vijeto se našao na pravom mestu nakon što je Babel divnim udarcem pogodio "samo" stativu, pa je slavlje moglo da počne!

Mitrović je na kraju doživeo povredu skočnog zgloba, ali je morao da stisne zube i nastavi, jer je Italijan već bio izvršio sve tri izmene.

Koliko je Mitrogol važan za klub iz Londona? Napisaćemo samo ovo: Fulam nije izgubio devet puta u poslednje 22 utakmice, a u sedam od tih devet mečeva Srbin je bio ili strelac ili asistent! Danas, kada je valjalo vraćati se iz dva gola zaostatka, uradio je i jedno i drugo - bravo majstore!

Engleski komentator to je lepo opisao: veći, jači, agresivniji! Ponovio je to dva puta, mogao je komotno još jednom, pošto je Aleksandar Mitrović naspram Barnlija izgledao kao siledžija koji se umuvao među mlađe razrede osnovne škole i počeo svima da otima užinu. Dobro, Mitrović je Barnliju otimao bodove, prvo dva, na kraju i sva tri, pa je Fulam posle dva gola zaostatka na poluvremenu stigao do velikog preokreta i pobede od 4:2 u 24. kolu Premijer lige.

Poklon Aleksandra Mitrovića lično.Kad je Fulam bio na konopcima srpski internacionalac je bio taj koji je skinuo majicu i potukao se kompletnim protivničkim timom čime je i saigračima ulio samopouzdanje. Izvadio je sve fleke koje su u uvodnim minutima utakmice napravili Fulamovi defanzivci. Šejn Dafi i Luis Dank, obojiva visoki preko 190 centimetara, u duelima sa Mitrovićem izgledali su kao neka tek izdžigljala dečurlija koja tek treba da se razvije u muškarce. Teror!

Već u 47. minutu je izdržao Dafija na leđima i loptu spustio na nogu Kalumu Čejmbersu, koji je rezultat smanjio na 1:2. Potom se posle jedne smušene reakcije protivničke odbrane Mitrović kao brzi voz zaleteo na obojicu Brajtonovih štopera plus golmana Metjua Rajana i bukvalno odneo loptu ispred trojice “čuvara” koji su se pitali: šta bi ovo dođavola? Potom još jedan duel sa Dafijem, bunio se Irac, tvrdio je da se Mitar poslužio rukama, možda je i bio u pravu, ali da ponovimo i mi: veći, jači, agresivniji!

Lusijano Vijeto je u samom finišu samo pečatirao kraj Fulamove crne serije od tri poraza. Lovorike idu naMitrovićev račun. Pored njegovog imena sada brojka od 10 golova u ovoj sezoni Premijer lige. Time je već nadmašio onih devet pogodaka iz prve sezone u Njukaslu. Pride ima i tri asistencije. Nastavi li ovako Fulam će moći da se nada opstanku u eliti. Bezbedna zona još je daleko, ali je sa Mitrovićevih ramena bar vidljiva. A cela ekipa se uspela na ta široka pleća.

Kad su u pitanju ostale utakmice koje su se igrale u terminu od 20.45 svakako se izdvaja Arsenalovih 2:1 protiv Kardifa što je rezultat za koji su jednako zaslužni strelci Pjer-Emerik Obamejan i Aleksandar Lakazet - opasan su tandem - koliko i štoper velškog tima Bruno Ekuel Manga. Obamejanov zemljak iz Gabona je naime potpuno nesmotreno naleteo na Seada Kolašinca i dozvolio do tada "mrtvom" Arsenalu da probije protivnički bunker udarcem sa jedanaesterca. Posle je sve bilo lakše.

Vulverhemtpon je uz dva gola Raula Himeneza deklasirao Vest Hem sa 3:0, mada treba reći da su Čekićari i sami doprineli takvom ishodu pošto večeras jedva da su igrali fudbal. Everton je zahvaljujući Ričarlisonovom ranom golu slavio na gostovanju kod čini se prežaljenog Hadersilfda (0:1) kome nije pomogao ni to što je finiš utakmice odigrao brojčano nadmoćan na rivalom zbog apsolutno amaterskog propusta Luke Dinja i crvenog kartona koji je nekadašnji bek Barselone zaradio prekršajem iz uloge poslednjeg igrača odbrane.

Fulam: Riko - Odoi, L'Maršon, Rim (od 27. Kerni) - Kristi, Čejmbers, Seri, Brajan (od 77. Sesenjon) - Širle (od 46. Vijeto), Mitrović, Babel.

Brajton: Rajan - Montoja, Dank, Dafi, Bong - Marč, Stivens, Preper, Lokadija (od 72. Knokert) - Gros (od 78. Andone) - Marej.

Šta je ovo večeras: Junajted stao, Siti izgubio! Posle osam vezanih pobeda od debija, Solskjer je gledao kako njegov sastav spašava živu glavu na 0:2 u 87. minutu. Siti je u Njukaslu poveo posle 24 sekunde i - izgubio!

Kakva noć u Engleskoj!

Petnaestak minuta posle ONE pobede Fulama u režiji Aleksandra Mitrovića, na "Old trafordu" i "Sent Džejms parku" završeni su mečevi mančesterskih velikana.

Junajted je do boda došao golom Viktora Lindelofa u nadoknadi vremena, iako je rezultat bio 0:2 do 87. minuta i pogotka Pola Pogbe sa bele tačke posle diskutabilnog prekršaja nad Džesom Linagrdom, dok je Siti poražen vođstvu već posle 24 sekunde od starta meča 24. kola Premijer lige.

Mančester junajted - Barnli 2:2 (0:1) posle osam uzastopnih pobeda od povratka Ole Gunara Solskjera na "Teatar snova".

Njukasl junajted - Mančester siti 2:1 (0:1) u dramatičnoj trci "građana" sa Liverpulom, koji će u sredu uveče dočekati Lester i imati priliku da ode na "plus 7".

Igralo se u Njukaslu i Mančesteru, ali na kraju se slavilo, ili će se tek slaviti, u Liverpulu. Večerašnje rezultate kao da je naručio lično Jirgen Klop, posebno onaj sa Sent Džejms Parka. Daleko od toga da je rešena trka za šampionsku titulu, ali posle večerašnjeg trijumfa Svraka nad Sitijem (2:1), baš miriše na istoriju na Enfildu.

Na jedno veliko iznenađenje u Premijer ligi nakalemilo se drugo. Bajka Ole Gunara Solskejra na klupi Junajteda je prekinuta. Makar na kratko. Više od 70 hiljada ljudi na Old Trafordu došlo je da vidi dominaciju nekih novih Đavola. Videli su šokantno vođstvo Barnlija, ali na kraju i remi u režiji Pogbe i Lindelefa u zaostavnom vremenu - 2:2

Komfor zona uništila je Mančeste Siti i pružila mogućnost Liverpula da ode na velikih plus sedam . Kada je Serhio Aguero posle 20 i „kusur“ sekundi pogodio mrežu Svraka činilo se da Građane čeka šetnja do nove ubedljive pobede.

Mogu to svi da pomisle, ali na Gvardiolinu žalost rodonačelnici takvog mišljenja bili su njegovi izabranici. Stvarno je Siti dominirao u polju. Ali ušuškani u apsolutnu dominaciju šampioni Engleske su se previše opustili. Morali su već posle prvog poluvremena da imaju dva ili više golova prednosti.

Ali nisu... Uvek su igrači Sitija imali pas viška, težili da težim putem dođu do cilja. Brutalno su kažnjeni. Igrao se 66. minut kada je Rondon pokupio jednu sveću i doneo izjednačenje Njukaslu.

Tek tada su se probudili iz komfor zone, ali su dozvolili da ih pojede nervoza. Svesni su bili da im titula kilizi iz ruku počeli su da prave nesvakidašnje greške. Poput Fernanidinja. Brazilac je dozvolio Longstafu da mu otme loptu i naterga da napravi penal. U neverici je Pep Gvardiola pio vodu i gledao kako se njegova sezona pretvara u košmar. Riči je pogodio za vođstvo Njukasla.

Moralo je jednom i to da se desi, da Ole Gunar Solskjer, posle osam vezanih poraza, oseti miris remija. Samo što posle furioznih partija Đavola niko nije mogao da pomisli da bi Barnli mogao da šokira Traford.

Videlo se od početka da neće ovo biti Mančesterovo veče. Lukaku je pucao ćorcima, promašio je nekoliko odličnih prilika. Kazna je u nasavku bila  brutalna.

I to na kakav način.

Andreas Periera je bio previše pasivan i mekan u opasnoj zoni.  Loptu mu je oteo Kork, odigrao do Barnsa koji je bio neumoljiv. Sjajnu akciju odigrao je Barnli za drugi gol, a Vudu je ostalo samo da se poklopi.

Međutim, onda je Mančester krenuo sna sve ili ništa. Dobio je remi, posle golova Pogbe i Lindelefa.

Rezultati 24. kola:

utorak

Arsenal - Kardif 2:1 (0:0)
/Obamejang pen 66, Lakazet 83 - Mendez-Leng 90+3/

Fulam - Brajton 4:2 (0:2)
/Čejmbers 47, Mitrović 58, 73, Vijeto 79 - Marej 3, 17/

Hadersfild - Everton 0:1 (0:1)
/Rišarlison 3/

Vulverhempton - Vest Hem 2:0 (0:0)
/Sais 66, Himenez 80, 86/

Mančester junajted - Barnli 2:2 (0:0)
/Pogba pen 87, Lindelof 90+2 - Barns 51, Vud 81/

Njukasl - Mančester siti 2:1 (0:1)
/Rondon 66, Riči pen 80 - Aguero 1/

sreda

Bornmut - Čelsi 20.45
Sautempton - Kristal Palas 20.45
Liverpul - Lester 21.00
Totenhem - Votford 21.00

Tabela: Liverpul (-1) 60, Mančester siti 55, Totenhem (-1) 51, Čelsi (-1) 47, Arsenal 47, Mančester junajted 45, Vulverhempton 35, Everton 33, Votford (-1) 33, Lester (-1) 31, Vest Hem 31, Bornmut (-1) 30, Brajton 26, Njukasl 24, Barnli 23, Kristal Palas (-1) 22, Sautempton (-1) 22, Kardif 19, Fulam 17, Hadersfild 11.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar