Величковић открио како савјетује млађе саиграче...

Капитен кошаркаша Партизана, Новица Величковић, рекао је да је је најбитније то што његова екипа у последње две утакмице Топ16 фазе Еврокупа зависи од себе.

Кошарка 30.01.2019 | 16:15
Величковић открио како савјетује млађе саиграче...
"Ове две наредне утакмице у Еврокупу су лепа ствар за нас јер зависимо од себе, не зависимо од других резултата. То је најбитније. Даш максимум и пробаш да направиш још један подвиг", рекао је Величковић новинарима у Београду.

Партизан ће у среду дочекати Ритас у петом колу Топ16 фазе Еврокупа. Црно-бели су после четири одиграна кола други на табели са две победе и два пораза, док је литвански тим последњи са скором 1/3.

Новинаре је занимало и како Величковић гледа на предстојеће мечеве, односно шта саветује млађим играчима.

"Ја сам мање-више увек имао страх од предстојеће утакмице. Тај позитивни страх се повећавао, био сам на готовс у сваком моменту. То је оно што ја њима причам - да је у великим утакмицама најважније да не изгориш, него да изађеш с мишљу да прво треба да одбраниш, а после треба да даш кош. Одбрана свог терена, свог коша је основа на овим утакмицама. Одбрана побеђује и доноси велике ствари. Ја с њима углавном о томе причам, да буду фокусирани, да дају максимум, то је све", рекао је Величковић.

Капитен Партизана је истакао да се и у првој утакмици видело да његова екипа може да игра с Ритасом.

"Ми смо и први меч одиграли доста добро. Литванија је, поред Србије, једина земља кошарке у Европи. И тамо хала је пуна, много воле кошарку, доста су талентовани, али другачија је њихова игра у односу на нашу, та њихова школа... Имају пар добрих странаца, али и да играју само са Литванцима били би незгодни", рекао је Величковић.

Утакмица ће се играти у среду од 20.00 у дворани "Александар Николић" у Београду.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар