Veličković otkrio kako savjetuje mlađe saigrače...

Kapiten košarkaša Partizana, Novica Veličković, rekao je da je je najbitnije to što njegova ekipa u poslednje dve utakmice Top16 faze Evrokupa zavisi od sebe.

Košarka 30.01.2019 | 16:15
Veličković otkrio kako savjetuje mlađe saigrače...
"Ove dve naredne utakmice u Evrokupu su lepa stvar za nas jer zavisimo od sebe, ne zavisimo od drugih rezultata. To je najbitnije. Daš maksimum i probaš da napraviš još jedan podvig", rekao je Veličković novinarima u Beogradu.

Partizan će u sredu dočekati Ritas u petom kolu Top16 faze Evrokupa. Crno-beli su posle četiri odigrana kola drugi na tabeli sa dve pobede i dva poraza, dok je litvanski tim poslednji sa skorom 1/3.

Novinare je zanimalo i kako Veličković gleda na predstojeće mečeve, odnosno šta savetuje mlađim igračima.

"Ja sam manje-više uvek imao strah od predstojeće utakmice. Taj pozitivni strah se povećavao, bio sam na gotovs u svakom momentu. To je ono što ja njima pričam - da je u velikim utakmicama najvažnije da ne izgoriš, nego da izađeš s mišlju da prvo treba da odbraniš, a posle treba da daš koš. Odbrana svog terena, svog koša je osnova na ovim utakmicama. Odbrana pobeđuje i donosi velike stvari. Ja s njima uglavnom o tome pričam, da budu fokusirani, da daju maksimum, to je sve", rekao je Veličković.

Kapiten Partizana je istakao da se i u prvoj utakmici videlo da njegova ekipa može da igra s Ritasom.

"Mi smo i prvi meč odigrali dosta dobro. Litvanija je, pored Srbije, jedina zemlja košarke u Evropi. I tamo hala je puna, mnogo vole košarku, dosta su talentovani, ali drugačija je njihova igra u odnosu na našu, ta njihova škola... Imaju par dobrih stranaca, ali i da igraju samo sa Litvancima bili bi nezgodni", rekao je Veličković.

Utakmica će se igrati u sredu od 20.00 u dvorani "Aleksandar Nikolić" u Beogradu.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar