Миха представљен у Болоњи...

Верујем да ћемо се извући! Дестро? Ако буде добро радио - биће власник шеснаестерца! “Тржиште? Не волим да причам о тим стварима, већ сам разговарао са управом и рекао им где би требало интервенисати. Наравно, сви играчи који буду стигли у последња два дана прелазног рока, правиће разлику“.

Фудбал 30.01.2019 | 14:45
Миха представљен у Болоњи...
Вратио се Синиша Михајловић тамо где је започео тренерску каријеру. Стадион Ренато Дал'Ара дочекао је други мандат некадашњег српског селектора, овог пута у улози ватрогасца, јер ситуација није нимало једноставна.

После 21 кола Болоња је одмах испод линије испадања са 14 бодова, три мање од Емполија. Дакле, десет година пошто је отишао, Михајловић ће морати да вади кестење из ватре. Овог пута је искуснији за рад у Катанији, Фјорентини, Сампдорији, Милану, Торину и Србији. Свестан је и сам Михајловић да га чека тежак посао до краја сезоне.

“Прошло је десет година откако сам отишао, али и данас када причам са својом децом, она ми кажу да је Болоња град у којем им је било најлепше. Људи су одувек били добри према нама и увек смо добијали помоћ. Мој први мандат био је добар, упркос неспоразумима с неким људима“, поручио је Михајловић у првом обраћању јавности.

Одмах је Михајловић разјаснио какви су му планови били и зашто је изабрао Болоњу.

“Моја прва идеја је била да радим у иностранству. Последњих шест месеци било је доста понуда да наставим посао у Италији. На крају су ме звали људи из Болоње и нисам много размишљао. Одмах смо нашли договор. (Клаудио) Фенући (генерални директор) ме је звао преко телефона и разговарали смо о свему. Брзо смо се договорили. Сигуран сам да овај тим може да се спаси испадања. Биће много тешко, али сам сигуран у успех. Разговарао сам с играчима, свесни су да морамо да делујемо брзо. Тражио сам од њих велико ангажовање и концентрацију на сваком тренингу“.

Признаје некадашњи бомбардер да је Болоња дотакла дно након последњег неуспеха у Серији А, али зато је уверен да тим сада може само да расте.

“Морамо да останемо мирни и радимо праве ствари, да повратимо самопоуздање и храброст, јер ја увек играм на победу, не да губим. Желим лојалност и пријатељски однос са играчима. Направили смо прве кораке, сад морамо да растемо“.

Дошао је Михајловић у незгодном тренутку, пред сам крај прелазног рока. Дакле, простора за појачавање је јако мало.

“Тржиште? Не волим да причам о тим стварима, већ сам разговарао са управом и рекао им где би требало интервенисати. Наравно, сви играчи који буду стигли у последња два дана прелазног рока, правиће разлику“.

Каже некадашњи селектор Орлова да се доста тога променило у његовом раду током последње деценије.

“Највише ми се променио карактер, набоље. Сада имам више стрпљења. Радио сам на томе последњих десет година и доста се променило. Срећан сам због каријере какву имам. Понекад сам можда претеривао, можда сам и компликовао, али свако искуство ме је учинило бољим“.

Питали су новинари Михајловића – да ли Матија Дестро остаје или не?

“Причао сам и с њим. Рекао сам му да ће бити власник нападачке позиције ако буде добро тренирао и радио. Видећемо шта ће бити“.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар