"Змајеви" у Дејвис купу: Папир ништа не значи!

Тениска репрезентација БиХ у пуном саставу борави у Аделејду, гдје у центру “Мемориал Дриве” обавља припреме за сусрет који ће 1. и 2. фебруара играти против селекције Аустралије.

Тенис 30.01.2019 | 13:45
"Змајеви" у Дејвис купу: Папир ништа не значи!
Дамир Џумхур, Мирза Башић, Томислав Бркић и Нерман Фатић тренирају под вођством капитена Амера Делића и за сада све тече према плану, саопштено је из Тениског савеза БиХ.

Како је у Аустралији тенис изузетно популаран спорт, а многи играчи су баш из Аделејда, велики интерес медија и публике влада за предстојеће мечеве квалификација за финале Свјетске групе Дејвис купа чији ће тачан распоред бити утврђен жријебом заказаним за четвртак 31. јануара.

На конференцији за медије Амер Делић данас је рекао да је Аустралија дефинитивно фаворит у овом мечу, те да су бх. играчи свјесни тешког задатка.

"Срећом, мечеви се не рјешавају на папиру, морате изаћи на терен и одиграти", рекао је Делић.

Бх. тенисери неће имати прилику да играју против некада првог тенисера свијета Лејтона Хјуита. Раније је и поред тога што је селектор знао да одигра дубл, међутим, овога пута се то неће десити.

"Имамо много опција, мислим да имам тим који може обавити посао и у потпуности подржавам ове момке до побједе", рекао је Хјуит.

Најбољи тенисери БиХ супротставиће се јакој аустралској селекцији коју чине: Алекс Де Минаур (АТП 28), Џон Миллман (АТП 37), Џордан Томсон (АТП 61), Џон Пирс (АТП дубл 18) и Алексеј Попирин (АТП 124).

По новом формату Дејвис купа квалификације ће играти 24 тима, а шест репрезентација - полуфиналисти прошлогодишњег Дејвис купа Хрватска, Француска, Шпанија и САД, те Аргентина и Велика Британија, су добили позивнице.

У квалификацијама се састају: Бразил - Белгија, Узбекистан - Србија, Аустралија - БиХ, Индија - Италија, Њемачка - Мађарска, Швајцарска - Русија, Казахстан - Португал, Чешка - Холандија, Колумбија - Шведска, Аустрија - Чиле, Словачка - Канада, Кина - Јапан.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар