Берковићи:Подршка становницима

Општина Берковићи и њемачка организација “Хелп” потписали су уговор о имплементацији пројекта “Подршка социоекономској стабилности регије западног Балкана 2019-2020”, којим је предвиђена додјела материјалних донација за укупно тридесет корисника на подручју те општине.

Република Српска 29.01.2019 | 21:21
Берковићи:Подршка становницима
Према ријечима начелника општине Берковићи Ненада Абрамовића, укупна вриједност појединачне донације износиће око двије хиљаде евра, а у тој малој општини кажу да ће у наредних неколико дана одредити тридесет пољопривредних произвођача који ће бити дио пројекта.

“Као циљану економску сферу ми смо изабрали пољопривреду, будући да се велики дио становника општине Берковићи бави управо овом граном привреде. Дакле, тридесет корисника добиће помоћ у износу од двије хиљаде евра, трудићемо се да у сарадњи са донатором и организацијом “Хелп”, која имплементира овај пројекат, те врсте буду што шире постављене, како бисмо што већи облик помоћи обезбиједили за наше пољопривреднике. Укупна вриједност је 60 хиљада евра. Наша обавеза је 41 одсто, донатора 44 одсто и 15 одсто самих корисника који буду одабрани послије јавног позива и у складу са Правилником”, каже начелник општине Берковићи Ненад Абрамовић.

Организација “Хелп” одабраће кориснике пројекта у складу са установљеним скупом социјалних и економских критеријума. Самохрани родитељи, жене, особе са инвалидитетом и удружени пројекти од стране угрожених група биће посебно узети у обзир.

“Сам пројекат подразумијева и озбиљан мониторинг након испоруке, како бисмо помогли нашим корисницима да успјешно покрену и развијају свој бизнис. Они имају неколико обавеза - обавезу властитог учешћа у износу од 15 одсто, легализацију властитог бизниса, затим учешћа у бизнис едукацији друштвено-корисног рада, то долази на крају пројекта”, објашњава Армин Аџовић, директор Организације “Хелп” за БиХ.

У Општини Берковићи истакли су да ће помоћ подразумијевати механизацију, противградну заштиту и све оно што пољопривредницима, прије свега, узгајивачима паприка, може побољшати производњу.

(БН телевизија)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

АР

29.01.2019 20:39

То је супер Али паре треба дати баји па да он то лијепо подијели

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аустрија

30.01.2019 06:43

Како то даније зељка говорила како је влада и снсд помазу пољопривреднике које пропаганде усрдила се ко клозет од лази али господо од тог малог цовјека пољопривредника зиви и птица у гори и риба у води од цега цете зивити и стацете ставит на софру аки они незасију њиве

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо

30.01.2019 08:32

Ово је за сваку похвалу . Браво , Начелниче АБРАМОВИЋУ ! Само напријед !

ОДГОВОРИТЕ