Berkovići:Podrška stanovnicima

Opština Berkovići i njemačka organizacija “Help” potpisali su ugovor o implementaciji projekta “Podrška socioekonomskoj stabilnosti regije zapadnog Balkana 2019-2020”, kojim je predviđena dodjela materijalnih donacija za ukupno trideset korisnika na području te opštine.

Republika Srpska 29.01.2019 | 21:21
Berkovići:Podrška stanovnicima
Prema riječima načelnika opštine Berkovići Nenada Abramovića, ukupna vrijednost pojedinačne donacije iznosiće oko dvije hiljade evra, a u toj maloj opštini kažu da će u narednih nekoliko dana odrediti trideset poljoprivrednih proizvođača koji će biti dio projekta.

“Kao ciljanu ekonomsku sferu mi smo izabrali poljoprivredu, budući da se veliki dio stanovnika opštine Berkovići bavi upravo ovom granom privrede. Dakle, trideset korisnika dobiće pomoć u iznosu od dvije hiljade evra, trudićemo se da u saradnji sa donatorom i organizacijom “Help”, koja implementira ovaj projekat, te vrste budu što šire postavljene, kako bismo što veći oblik pomoći obezbijedili za naše poljoprivrednike. Ukupna vrijednost je 60 hiljada evra. Naša obaveza je 41 odsto, donatora 44 odsto i 15 odsto samih korisnika koji budu odabrani poslije javnog poziva i u skladu sa Pravilnikom”, kaže načelnik opštine Berkovići Nenad Abramović.

Organizacija “Help” odabraće korisnike projekta u skladu sa ustanovljenim skupom socijalnih i ekonomskih kriterijuma. Samohrani roditelji, žene, osobe sa invaliditetom i udruženi projekti od strane ugroženih grupa biće posebno uzeti u obzir.

“Sam projekat podrazumijeva i ozbiljan monitoring nakon isporuke, kako bismo pomogli našim korisnicima da uspješno pokrenu i razvijaju svoj biznis. Oni imaju nekoliko obaveza - obavezu vlastitog učešća u iznosu od 15 odsto, legalizaciju vlastitog biznisa, zatim učešća u biznis edukaciji društveno-korisnog rada, to dolazi na kraju projekta”, objašnjava Armin Adžović, direktor Organizacije “Help” za BiH.

U Opštini Berkovići istakli su da će pomoć podrazumijevati mehanizaciju, protivgradnu zaštitu i sve ono što poljoprivrednicima, prije svega, uzgajivačima paprika, može poboljšati proizvodnju.

(BN televizija)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

AR

29.01.2019 20:39

To je super Ali pare treba dati baji pa da on to lijepo podijeli

ODGOVORITE
Name

Austrija

30.01.2019 06:43

Kako to danije zeljka govorila kako je vlada i snsd pomazu poljoprivrednike koje propagande usrdila se ko klozet od lazi ali gospodo od tog malog covjeka poljoprivrednika zivi i ptica u gori i riba u vodi od cega cete ziviti i stacete stavit na sofru aki oni nezasiju njive

ODGOVORITE
Name

Pero

30.01.2019 08:32

Ovo je za svaku pohvalu . Bravo , Načelniče ABRAMOVIĆU ! Samo naprijed !

ODGOVORITE