Представљен Мората!

Било је других понуда, али све је стало када је Атлетико ушао у једначину! "Нисам морао да убеђујем Симеонеа. Знао је да ме судбина зове овде", каже нови нападач Јорганџија.

Фудбал 29.01.2019 | 21:50
Представљен Мората!
Алваро Мората је представљен као нови фудбалер Атлетико Мадрида.

Мората је дошао у Атлетико на 18-месечну позајмицу са клаузулом да Атлетико у том периоду може да га откупи по фиксној цени од 55.000.000 евра. То је десетак милиона мање од онога што је Челси пре годину и по дана платио Реал Мадриду за Морату. Међутим, откуп није обавезан, тако да Јорганџије могу да га врате Челсију за годину и по дана ако не буду задовољне.

На представљање је дошао са породицом, а нормално да је провејавало све време, негде у ваздуху, чињеница да је играо већ за Реал Мадрид.

Мората, али и људи из клуба, потрудили су се да докажу навијачима да је овај нападач њихов Јорганџија од детињства.

"Апсолутно сам поносан што сам овде. Било је других понуда, али све је стало када је Атлетико ушао у једначину. Овде сам и то је бриљантно. Не могу да дочекам да почнем да тренирам са својим новим саиграчима", рекао је Мората.

Мората је навијач Атлетика од детињства, провео је четири године у академији клуба пре него што је прешао у млађе категорије Хетафеа. Зато су током представљена приказани видео-снимци Морате као кадета у опреми Атлетико Мадрида. Ту су и слике с Фернандом Торесом.

"Значи ми много што сам овде са људима који ме познају. Могу само да се захвалим. Нисам морао да убеђујем Симеонеа. Знао је да ме судбина зове овде. Једва чекам да заиграм код њега".

Мората би могао да дебитује у недељу против Бетиса, а недељу дана касније ту је и мадридски дерби против Реала за који је Мората играо. Потом Атлетику следе судари с Јувентусом, такође бившим Моратиним клубом.

Биће занимљиво.

Зато и питање новинара - да ли ће славити гол против Реала ако га постигне?

"Био би то благословен проблем. Надам се да ће сви проблеми бити како да прослављам дате голове. Када буде дошло до тога, ствари ће се одвијати на свој начин. Не морам да мислим о томе", рекао је Мората.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар