Predstavljen Morata!

Bilo je drugih ponuda, ali sve je stalo kada je Atletiko ušao u jednačinu! "Nisam morao da ubeđujem Simeonea. Znao je da me sudbina zove ovde", kaže novi napadač Jorgandžija.

Fudbal 29.01.2019 | 21:50
Predstavljen Morata!
Alvaro Morata je predstavljen kao novi fudbaler Atletiko Madrida.

Morata je došao u Atletiko na 18-mesečnu pozajmicu sa klauzulom da Atletiko u tom periodu može da ga otkupi po fiksnoj ceni od 55.000.000 evra. To je desetak miliona manje od onoga što je Čelsi pre godinu i po dana platio Real Madridu za Moratu. Međutim, otkup nije obavezan, tako da Jorgandžije mogu da ga vrate Čelsiju za godinu i po dana ako ne budu zadovoljne.

Na predstavljanje je došao sa porodicom, a normalno da je provejavalo sve vreme, negde u vazduhu, činjenica da je igrao već za Real Madrid.

Morata, ali i ljudi iz kluba, potrudili su se da dokažu navijačima da je ovaj napadač njihov Jorgandžija od detinjstva.

"Apsolutno sam ponosan što sam ovde. Bilo je drugih ponuda, ali sve je stalo kada je Atletiko ušao u jednačinu. Ovde sam i to je briljantno. Ne mogu da dočekam da počnem da treniram sa svojim novim saigračima", rekao je Morata.

Morata je navijač Atletika od detinjstva, proveo je četiri godine u akademiji kluba pre nego što je prešao u mlađe kategorije Hetafea. Zato su tokom predstavljena prikazani video-snimci Morate kao kadeta u opremi Atletiko Madrida. Tu su i slike s Fernandom Toresom.

"Znači mi mnogo što sam ovde sa ljudima koji me poznaju. Mogu samo da se zahvalim. Nisam morao da ubeđujem Simeonea. Znao je da me sudbina zove ovde. Jedva čekam da zaigram kod njega".

Morata bi mogao da debituje u nedelju protiv Betisa, a nedelju dana kasnije tu je i madridski derbi protiv Reala za koji je Morata igrao. Potom Atletiku slede sudari s Juventusom, takođe bivšim Moratinim klubom.

Biće zanimljivo.

Zato i pitanje novinara - da li će slaviti gol protiv Reala ako ga postigne?

"Bio bi to blagosloven problem. Nadam se da će svi problemi biti kako da proslavljam date golove. Kada bude došlo do toga, stvari će se odvijati na svoj način. Ne moram da mislim o tome", rekao je Morata.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar