Пикси прави казнену експедицију!

Тошић, Дембеле, Захави и - Марек Хамшик! Гуангџоу Р&Ф понудио Наполију 30. 000. 000, словачком везисти 10. 000. 000 по сезони!

Фудбал 31.01.2019 | 09:00
Пикси прави казнену експедицију!
Могли су да га продају “миллион” пута до сада, али сви милиони света нису били довољни. Међутим, Наполијев газда Аурелио де Лаурентис је прагматичан човек, а Марек Хамшик у јуну слави 32. рођендан. И тешко да ће Наполитанци добити шансу какву им сада пружа Драган Стојковић Пикси, барем ако гледамо из финансијског угла.

Пиксијев Гвангџоу Р&Ф је наиме Наполију понудио око 30.000.000 евра на име обештећења, а самомХамшику трогодишњи уговор вредан око 10.000.000 по сезони!

Или да представимо то другачије: за новац који би у Кини зарадио за те три сезоне у Наполију би морао да игра пуних осам и по година пошто му је на Сан Паолу плата 3.500.000 евра.

Сад, јесте да се и са 3.500.000 евра годишње лепо живи, али није то мала разлика. С обзиром на Јувентусову доминацију у Серији А изгледа се и Хамшик помирио да његова каријера неће остати упамћена по трофејима колико по привржености Напуљу. Али све има свој рок, па је можда сада време за нову авантуру.

Ако би Пикси и успео да доведе Хамшика на располагању би имао заиста моћну легију странаца за услове у Кини: Муса Дембеле (овог јануара га је довео из Тотенхема за 13.000.000 евра), Еран Захави, нашДушко Тошић (нуди му Гуангџоу Р&Ф нови уговор и плату од 8.500.000 по сезони) и Марек Хамшик! С тим да само тројица смеју у истом тренутку на терен. Бразилци Жуниор Урсо и Ренатињо вероватно би добили исписнице ако би сви побројани и остали у клубу.

Што се тиче Наполија, они би вероватно сав новац од Хамшикове продаје усмерили ка Виљареалу са идејом да доведу 22-годишњег Пабла Форналса и добију везисту за наредну деценију.

Гвангждоу је иначе данас потписао уговор и са израелским офанзивним везним Дијом Сабом кога је за 4.370.000 евра довео из Хапоел Бер Шеве. Међутим, не би било први пут да Пиксијев тим неког доведе па га чим пронађе бољег одмах проследи на позајмицу.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар