Piksi pravi kaznenu ekspediciju!

Tošić, Dembele, Zahavi i - Marek Hamšik! Guangdžou R&F ponudio Napoliju 30. 000. 000, slovačkom vezisti 10. 000. 000 po sezoni!

Fudbal 31.01.2019 | 09:00
Piksi pravi kaznenu ekspediciju!
Mogli su da ga prodaju “million” puta do sada, ali svi milioni sveta nisu bili dovoljni. Međutim, Napolijev gazda Aurelio de Laurentis je pragmatičan čovek, a Marek Hamšik u junu slavi 32. rođendan. I teško da će Napolitanci dobiti šansu kakvu im sada pruža Dragan Stojković Piksi, barem ako gledamo iz finansijskog ugla.

Piksijev Gvangdžou R&F je naime Napoliju ponudio oko 30.000.000 evra na ime obeštećenja, a samomHamšiku trogodišnji ugovor vredan oko 10.000.000 po sezoni!

Ili da predstavimo to drugačije: za novac koji bi u Kini zaradio za te tri sezone u Napoliju bi morao da igra punih osam i po godina pošto mu je na San Paolu plata 3.500.000 evra.

Sad, jeste da se i sa 3.500.000 evra godišnje lepo živi, ali nije to mala razlika. S obzirom na Juventusovu dominaciju u Seriji A izgleda se i Hamšik pomirio da njegova karijera neće ostati upamćena po trofejima koliko po privrženosti Napulju. Ali sve ima svoj rok, pa je možda sada vreme za novu avanturu.

Ako bi Piksi i uspeo da dovede Hamšika na raspolaganju bi imao zaista moćnu legiju stranaca za uslove u Kini: Musa Dembele (ovog januara ga je doveo iz Totenhema za 13.000.000 evra), Eran Zahavi, našDuško Tošić (nudi mu Guangdžou R&F novi ugovor i platu od 8.500.000 po sezoni) i Marek Hamšik! S tim da samo trojica smeju u istom trenutku na teren. Brazilci Žunior Urso i Renatinjo verovatno bi dobili ispisnice ako bi svi pobrojani i ostali u klubu.

Što se tiče Napolija, oni bi verovatno sav novac od Hamšikove prodaje usmerili ka Viljarealu sa idejom da dovedu 22-godišnjeg Pabla Fornalsa i dobiju vezistu za narednu deceniju.

Gvangždou je inače danas potpisao ugovor i sa izraelskim ofanzivnim veznim Dijom Sabom koga je za 4.370.000 evra doveo iz Hapoel Ber Ševe. Međutim, ne bi bilo prvi put da Piksijev tim nekog dovede pa ga čim pronađe boljeg odmah prosledi na pozajmicu.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar