Карлето је тад чувао Марадону, а сад долази као звијезда Наполија!

Милан и Наполи су се последњи пут у Купу Италије састали 31. јануара 1990. године када је за Росонере играо данашњи директор Паоло Малдини!

Фудбал 29.01.2019 | 17:00
Карлето је тад чувао Марадону, а сад долази као звијезда Наполија!
Само три дана после првенственог окршаја на Сан Сиру и ремија у којем нису показали скоро ништа (0:0), Милан и Наполи се састају опет, у четвртфиналу Купа Италије. И овог пута би требало да буде другачије. Реми без голова неће бити пожељан исход јер се игра један меч и ако не буде голова, продужеци и пенали ће одлучивати о коначном победнику.

Иначе, Милан и Наполи су се последњи пут у Купу Италије састали 31. јануара 1990. године када је за Росонере играо данашњи директор Паоло Малдини уз данашњег тренера ривала Карла Анчелотија. Прва звезда Наполитанаца је био Дијего Марадона, а меч је завршен 0:0. У реваншу у Напуљу је Милан уз два голаМасара и један Ван Бастена победио 3:1 и прошао у финале. Марадона је дао једини гол за Наполитанце, а чувао га је Анчелоти.

Куп такмичење има већи значај за Наполитанце којима је то добра прилика да освоје трофеј с обзиром на то да немају скоро никакве шансе да макар запрете Јувентусу у шампионској трци. А тешко да ће неко и њима угрозити друго место, тако да би куп могао да добије приоритет у односу на неке првенствене дуеле. Уосталом, Анчелоти у богатој каријери има само један трофеј Купа Италије.

Ипак, Милан је домаћин, намучио се прописно против Сампдорије да стигне до четвртфинала и неће се тако лако предати Наполитанцима. Иако су првенство и пласман међу четири првопласирана апсолутни приоритет за Росонере, они се надају се да би и ове сезоне могли макар до финала као прошле.

У односу на првенствени окршај минулог викенда, очекују се неке промене у саставима. Пре свега да Гатузо у првих 11 упари два највећа појачања Лукаса Пакету и Кшиштофа Пјонтека од којих се очекује да препороде Милан и да буду сјајан тандем. Минулог викенда је Пјонтек ушао у игру неколико минута пошто је Пакета замењен. Сада би требало да заиграју у тандему.

У тим Наполија се враћа бразилски везиста Алан који је пропустио претходни првенствени дуел јер је данима пре тога био у вртлогу око трансфера у ПСЖ и Анчелоти је желео да га одмори физички и психички.

ПОСЛЕДЊИХ ПЕТ

МИЛАН
СПАЛ (Д), ПРВЕНСТВО        2:1
САМПДОРИЈА    (Г), КУП ИТАЛИЈЕ         0:0 – ПРОД. 2:0 
ЈУВЕНТУС         (Н), СУПЕРКУП ИТАЛИЈЕ      0:1 
ЂЕНОВА   (Г), ПРВЕНСТВО        2:0
НАПОЛИ     (Д), ПРВЕНСТВО        0:0  

НАПОЛИ
ИНТЕР        (Г), ПРВЕНСТВО        0:1 
БОЛОЊА  (Д), ПРВЕНСТВО        3:2 
САСУОЛО (Д), КУП ИТАЛИЈЕ         2:0 
ЛАЦИО        (Д), ПРВЕНСТВО        2:1  
МИЛАН       (Г), ПРВЕНСТВО        0:0 

МЕЂУСОБНИ СКОР

147    56      47      44      206:167

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар