Karleto je tad čuvao Maradonu, a sad dolazi kao zvijezda Napolija!

Milan i Napoli su se poslednji put u Kupu Italije sastali 31. januara 1990. godine kada je za Rosonere igrao današnji direktor Paolo Maldini!

Fudbal 29.01.2019 | 17:00
Karleto je tad čuvao Maradonu, a sad dolazi kao zvijezda Napolija!
Samo tri dana posle prvenstvenog okršaja na San Siru i remija u kojem nisu pokazali skoro ništa (0:0), Milan i Napoli se sastaju opet, u četvrtfinalu Kupa Italije. I ovog puta bi trebalo da bude drugačije. Remi bez golova neće biti poželjan ishod jer se igra jedan meč i ako ne bude golova, produžeci i penali će odlučivati o konačnom pobedniku.

Inače, Milan i Napoli su se poslednji put u Kupu Italije sastali 31. januara 1990. godine kada je za Rosonere igrao današnji direktor Paolo Maldini uz današnjeg trenera rivala Karla Ančelotija. Prva zvezda Napolitanaca je bio Dijego Maradona, a meč je završen 0:0. U revanšu u Napulju je Milan uz dva golaMasara i jedan Van Bastena pobedio 3:1 i prošao u finale. Maradona je dao jedini gol za Napolitance, a čuvao ga je Ančeloti.

Kup takmičenje ima veći značaj za Napolitance kojima je to dobra prilika da osvoje trofej s obzirom na to da nemaju skoro nikakve šanse da makar zaprete Juventusu u šampionskoj trci. A teško da će neko i njima ugroziti drugo mesto, tako da bi kup mogao da dobije prioritet u odnosu na neke prvenstvene duele. Uostalom, Ančeloti u bogatoj karijeri ima samo jedan trofej Kupa Italije.

Ipak, Milan je domaćin, namučio se propisno protiv Sampdorije da stigne do četvrtfinala i neće se tako lako predati Napolitancima. Iako su prvenstvo i plasman među četiri prvoplasirana apsolutni prioritet za Rosonere, oni se nadaju se da bi i ove sezone mogli makar do finala kao prošle.

U odnosu na prvenstveni okršaj minulog vikenda, očekuju se neke promene u sastavima. Pre svega da Gatuzo u prvih 11 upari dva najveća pojačanja Lukasa Paketu i Kšištofa Pjonteka od kojih se očekuje da preporode Milan i da budu sjajan tandem. Minulog vikenda je Pjontek ušao u igru nekoliko minuta pošto je Paketa zamenjen. Sada bi trebalo da zaigraju u tandemu.

U tim Napolija se vraća brazilski vezista Alan koji je propustio prethodni prvenstveni duel jer je danima pre toga bio u vrtlogu oko transfera u PSŽ i Ančeloti je želeo da ga odmori fizički i psihički.

POSLEDNJIH PET

MILAN
SPAL (D), PRVENSTVO        2:1
SAMPDORIJA    (G), KUP ITALIJE         0:0 – PROD. 2:0 
JUVENTUS         (N), SUPERKUP ITALIJE      0:1 
ĐENOVA   (G), PRVENSTVO        2:0
NAPOLI     (D), PRVENSTVO        0:0  

NAPOLI
INTER        (G), PRVENSTVO        0:1 
BOLONJA  (D), PRVENSTVO        3:2 
SASUOLO (D), KUP ITALIJE         2:0 
LACIO        (D), PRVENSTVO        2:1  
MILAN       (G), PRVENSTVO        0:0 

MEĐUSOBNI SKOR

147    56      47      44      206:167

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar