ПСЖ опет изиграо систем!

Веселом Портимоненсеу 35. 000. 000 из Катара, Накађима од лета на Парку принчева?! И шта ту може Уефа да ради?

Фудбал 30.01.2019 | 23:00
ПСЖ опет изиграо систем!
Лопатама су на Парк принчева доносили спонзорске уговоре са Блиског истока, али се Уефа досетила да узврати ревизорима који су смањивали вредност потписаних донација. Нису ипак ни у Пари Сен Жермену седели скрштених руку, па су сада смислили нови начин како да изиграју Уефине прописе о финансијском фер плеју и себи обезбеде још које појачање мимо правних норми.

ПСЖ наиме – то сви добро знате – после довођења Нејмара и Килијана Мбапеа у истом прелазном року мора да пази шта ради, па су његове куповине углавном условљене продајама, а то није задовољавајући темпо за газде из Катара. Они желе све и желе то одмах. Није проблем првих 11, али ПСЖ просто нема клупу квалитетну да се порва са највећима у Европи. Зато је за њу пикиран и Јапанац Шоја Накађима, јесење откровење сезоне у првенству Португалије.

Левокрилни фудбалер ове сезоне блиста у Портимоненсеу, постигао је пет голова, наместио саиграчима још шест, па се ове зиме причало да су га нанишанили Бенфика, Порто, па и енглески клубови Лестер и Вулверхемптон. И онда средином јануара збунујућа вест: Накађима већ овог месеца иде у катарски Ал Духаил? Јасно је да могу да понуде више новца него било ко други, али помало неуобичајен потез за Јапанце, они кад дођу у Европу обично финансије ставе у други план, а спортски резултат издигну као једино мерило успеха.

Данас из Јапана стижу информације које би могле да понуде објашњење. Ал Духаил је такође клуб под патронатом шеика Ал Танија, иначе власника Пари Сен Жермена, па се претпоставља да је ових 35.000.000 евра само маска за Уефу, а да ће се већ на лето Накађима за много мање пара вратити у Европу и потписати за француског шампиона. И како ту Уефа може да докаже да нешто није у реду?

А у Портимоненсеу – весеље. Иако је клаузулом о обештећењу било предвиђено да за Накађиму може да узме највише 40.000.000 евра, нико од потенцијалних купаца није нудио више од 20.000.000. Док се није појавио ПСЖ. Пардон, Ал Духаил.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар