PSŽ opet izigrao sistem!

Veselom Portimonenseu 35. 000. 000 iz Katara, Nakađima od leta na Parku prinčeva?! I šta tu može Uefa da radi?

Fudbal 30.01.2019 | 23:00
PSŽ opet izigrao sistem!
Lopatama su na Park prinčeva donosili sponzorske ugovore sa Bliskog istoka, ali se Uefa dosetila da uzvrati revizorima koji su smanjivali vrednost potpisanih donacija. Nisu ipak ni u Pari Sen Žermenu sedeli skrštenih ruku, pa su sada smislili novi način kako da izigraju Uefine propise o finansijskom fer pleju i sebi obezbede još koje pojačanje mimo pravnih normi.

PSŽ naime – to svi dobro znate – posle dovođenja Nejmara i Kilijana Mbapea u istom prelaznom roku mora da pazi šta radi, pa su njegove kupovine uglavnom uslovljene prodajama, a to nije zadovoljavajući tempo za gazde iz Katara. Oni žele sve i žele to odmah. Nije problem prvih 11, ali PSŽ prosto nema klupu kvalitetnu da se porva sa najvećima u Evropi. Zato je za nju pikiran i Japanac Šoja Nakađima, jesenje otkrovenje sezone u prvenstvu Portugalije.

Levokrilni fudbaler ove sezone blista u Portimonenseu, postigao je pet golova, namestio saigračima još šest, pa se ove zime pričalo da su ga nanišanili Benfika, Porto, pa i engleski klubovi Lester i Vulverhempton. I onda sredinom januara zbunujuća vest: Nakađima već ovog meseca ide u katarski Al Duhail? Jasno je da mogu da ponude više novca nego bilo ko drugi, ali pomalo neuobičajen potez za Japance, oni kad dođu u Evropu obično finansije stave u drugi plan, a sportski rezultat izdignu kao jedino merilo uspeha.

Danas iz Japana stižu informacije koje bi mogle da ponude objašnjenje. Al Duhail je takođe klub pod patronatom šeika Al Tanija, inače vlasnika Pari Sen Žermena, pa se pretpostavlja da je ovih 35.000.000 evra samo maska za Uefu, a da će se već na leto Nakađima za mnogo manje para vratiti u Evropu i potpisati za francuskog šampiona. I kako tu Uefa može da dokaže da nešto nije u redu?

A u Portimonenseu – veselje. Iako je klauzulom o obeštećenju bilo predviđeno da za Nakađimu može da uzme najviše 40.000.000 evra, niko od potencijalnih kupaca nije nudio više od 20.000.000. Dok se nije pojavio PSŽ. Pardon, Al Duhail.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar