Робен иде код Инијесте, Тореса и Подолског?!

Фудбалер Бајерна из Минхена, Арјен Робен, близу је одлуке да каријеру од лета настави у јапанском Токију, преносе локални медији.  Тамо где поштују старине – Јапанци зову Робена! И он је наводно заинтересован!

Фудбал 30.01.2019 | 22:30
Робен иде код Инијесте, Тореса и Подолског?!
Овај 35-годишњи крилни нападач потврдио је да по завршетку сезоне напушта Бајерн, чим му истекне уговор, а Токио је главни кандидат за потпис.

Робен би, уколико прихвати понуду, постао још један у низу респектабилних европских фудбалера у Јапану, након Андреса Инијесте и Лукаса Подолског у Висел Кобеу, као и Фернанда Тореса у Саган Тосуу.

Робен, освајач чак 19 трофеја са Бајерном међу којима је и једна Лига шампиона управо његовим победоносним голом у финалу против Борусије Дортмунд (2:1) 2013. године, добио је позив и да се врати у ПСВ из Ајдховена.

Током трофејне каријере са великим успехом носио је дресове још Гронингена, Челсија и Реал Мадрида.

Холандски медији су испрва били уверени: кад на лето раздужи Бајернову опрему Арјен Робен се враћа у Гронинген да заврши играчку каријеру и полако уплови у функционерске воде. Међутим, није баш тако лако пресећи кад се засипају уносним понудама са свих страна, а једна таква – приде прилично занимљива – управо се појавила на столу холандског аса. Локални медији пишу да је неколико јапанских клубова више него заинтересовано да Робена доведе у Џеј лигу, те да је ФК Токио тренутни фаворит у трци за потпис 35-годишњег фудбалера.

Спортс Нипон пише, а преноси Франс прес, да шансе да Робен на лето стигне у Јапан расту са сваким новим даном, пре свега зато што је Арјенова породица заграјана за идеју селиде у земљу излазећег сунца. С обзиром да Робен има тројие деце, реч породице му је и те како битна.

Званичници токијског клуба нису желели да потврде истинитост информације, али јесу признали да “сакупљају информације” пошто су врло свесни да ће ама баш сви клубови на свету бити заинтересовани за Робена. На крају крајева, са Бајерном је освојио 19 трофеја, рачунајући и пехар ЛИге шампиона 2013. када је баш он и постигао победнички гол у финалу са Борусијом (2:1).

Већ је ипак ветеран и за врхунски европски фудбал једноставно нема снаге. А за даље?

“То баш није сасвим јасно, можда ћу и престати да играм. То је игра чекања. Чекаш и гледаш какве ће се могућности отворити. Ако се појави нешто заиста лепо – играћу и даље. Ако не буде идеалних понуда онда је то – то. Имам троје деце, па и она морају да буду срећна. Породица игра веома важну улогу у свакој мојој одлуци”, рекао је Робен.

Опет, тако су говорили и Андрес Инијеста и Лукас Подолски, па на крају нису могли да одбију Висел Кобе, док је Фернандо Торес изабрао Саган Тосу. Да ли ће им се придужити и четврти мускетар?

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар