Roben ide kod Inijeste, Toresa i Podolskog?!

Fudbaler Bajerna iz Minhena, Arjen Roben, blizu je odluke da karijeru od leta nastavi u japanskom Tokiju, prenose lokalni mediji.  Tamo gde poštuju starine – Japanci zovu Robena! I on je navodno zainteresovan!

Fudbal 30.01.2019 | 22:30
Roben ide kod Inijeste, Toresa i Podolskog?!
Ovaj 35-godišnji krilni napadač potvrdio je da po završetku sezone napušta Bajern, čim mu istekne ugovor, a Tokio je glavni kandidat za potpis.

Roben bi, ukoliko prihvati ponudu, postao još jedan u nizu respektabilnih evropskih fudbalera u Japanu, nakon Andresa Inijeste i Lukasa Podolskog u Visel Kobeu, kao i Fernanda Toresa u Sagan Tosuu.

Roben, osvajač čak 19 trofeja sa Bajernom među kojima je i jedna Liga šampiona upravo njegovim pobedonosnim golom u finalu protiv Borusije Dortmund (2:1) 2013. godine, dobio je poziv i da se vrati u PSV iz Ajdhovena.

Tokom trofejne karijere sa velikim uspehom nosio je dresove još Groningena, Čelsija i Real Madrida.

Holandski mediji su isprva bili uvereni: kad na leto razduži Bajernovu opremu Arjen Roben se vraća u Groningen da završi igračku karijeru i polako uplovi u funkcionerske vode. Međutim, nije baš tako lako preseći kad se zasipaju unosnim ponudama sa svih strana, a jedna takva – pride prilično zanimljiva – upravo se pojavila na stolu holandskog asa. Lokalni mediji pišu da je nekoliko japanskih klubova više nego zainteresovano da Robena dovede u Džej ligu, te da je FK Tokio trenutni favorit u trci za potpis 35-godišnjeg fudbalera.

Sports Nipon piše, a prenosi Frans pres, da šanse da Roben na leto stigne u Japan rastu sa svakim novim danom, pre svega zato što je Arjenova porodica zagrajana za ideju selide u zemlju izlazećeg sunca. S obzirom da Roben ima trojie dece, reč porodice mu je i te kako bitna.

Zvaničnici tokijskog kluba nisu želeli da potvrde istinitost informacije, ali jesu priznali da “sakupljaju informacije” pošto su vrlo svesni da će ama baš svi klubovi na svetu biti zainteresovani za Robena. Na kraju krajeva, sa Bajernom je osvojio 19 trofeja, računajući i pehar LIge šampiona 2013. kada je baš on i postigao pobednički gol u finalu sa Borusijom (2:1).

Već je ipak veteran i za vrhunski evropski fudbal jednostavno nema snage. A za dalje?

“To baš nije sasvim jasno, možda ću i prestati da igram. To je igra čekanja. Čekaš i gledaš kakve će se mogućnosti otvoriti. Ako se pojavi nešto zaista lepo – igraću i dalje. Ako ne bude idealnih ponuda onda je to – to. Imam troje dece, pa i ona moraju da budu srećna. Porodica igra veoma važnu ulogu u svakoj mojoj odluci”, rekao je Roben.

Opet, tako su govorili i Andres Inijesta i Lukas Podolski, pa na kraju nisu mogli da odbiju Visel Kobe, dok je Fernando Tores izabrao Sagan Tosu. Da li će im se pridužiti i četvrti musketar?

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar