Хајдук продао играча Манчестер ситију, 6 милиона евра!

Капитен омладинске репрезентације Хрватске, Анте Палавестра, ново је трансфер-чудо из нама сусједне земље. Најбољи трансфер сплитског Хајдука!

Фудбал 29.01.2019 | 17:15
Хајдук продао играча Манчестер ситију, 6 милиона евра!
Сплитски Хајдук узвраћа ударац Динаму из Загреба. Бар што се тиче уносних трансфера од продаје младих играча.

Загребачки Динамо одавно је неприкосновени лидер у региону што се тиче убирања плодова на фудбалској пијаци. Списак фудбалера које је Динамо одллично продао у посљедње двије деценије заиста је дугачак. И веома уносан по "модре".

Али, и сплитски Хајдук, послије Николе Калинића и Николе Влашића, који је 2017. године отишао у Евертон, има кога да прода. И то опет у Великој Британији.

Анте Палаверса, 18-годишњи капитен омладинске репрезентације Хрватске, управо завршава љекарски преглед у Манчестер ситију, а према писању хрватских медија, Хајдук ће за њега добити "чистих" 6 милиона евра (од тога 4,5 милиона евра одмах, и још 1,5 милион послије годину и по дана), плус 10% од наредне продаје.

То ће бити највећа зарада сплитског великана у његовој историји и уједно трећи највећи трансфер.

Кад је Влашић, који је иначе млађи брат атлетичарке Бланке Влашић, прелазио у Евертон у уговору са Хајдуком је имао да и он добија проценат од обештећења. Укупна вриједност Влашићевог трансфера била је 10,8 милиона евра. Други највећи трансфер у историји Хајдука, био је када је продат Никола Калинић(7,5 милиона евра), али је и он у свом уговору имао клаузулу да добија проценат новца од обештећења Хајдуку.

Палаверса је, иначе, један од најперспективнијих хрватских фудбалера, а договор сплитског клуба и првака Премијер лиге подразумева његов останак на Пољуду најмање до љета (могуће и још једну цијелу годину), али у статусу позајмљеног играча.

Према писању медија у Европи, Пеп Гвардиола у Палаверси види "новог Фернандиња", па уједно и будућу замјену за важног бразилског везисту Ситија, који ће у мају напунити 34 године.

Млади Сплићанин добија похвале са многих страна - од тога да има феноменалан преглед игре, тачну лопту, односно прецизна додовања, до оваквих опаски: "Кад прими лопту, врти се као Јохан Кројф" (а сви знамо какав је био легендарни Холанђанин).

И српски фудбал је ове зиме имао трансфер једног играча у Премијер лигу. Реч је о Филипу Ступаревићу из Вождовца, који је постао нови члан Вотфорда. Али, ће и он остати у домаћем фудбалу до краја сезоне. 

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар