Hajduk prodao igrača Mančester sitiju, 6 miliona evra!

Kapiten omladinske reprezentacije Hrvatske, Ante Palavestra, novo je transfer-čudo iz nama susjedne zemlje. Najbolji transfer splitskog Hajduka!

Fudbal 29.01.2019 | 17:15
Hajduk prodao igrača Mančester sitiju, 6 miliona evra!
Splitski Hajduk uzvraća udarac Dinamu iz Zagreba. Bar što se tiče unosnih transfera od prodaje mladih igrača.

Zagrebački Dinamo odavno je neprikosnoveni lider u regionu što se tiče ubiranja plodova na fudbalskoj pijaci. Spisak fudbalera koje je Dinamo odllično prodao u posljednje dvije decenije zaista je dugačak. I veoma unosan po "modre".

Ali, i splitski Hajduk, poslije Nikole Kalinića i Nikole Vlašića, koji je 2017. godine otišao u Everton, ima koga da proda. I to opet u Velikoj Britaniji.

Ante Palaversa, 18-godišnji kapiten omladinske reprezentacije Hrvatske, upravo završava ljekarski pregled u Mančester sitiju, a prema pisanju hrvatskih medija, Hajduk će za njega dobiti "čistih" 6 miliona evra (od toga 4,5 miliona evra odmah, i još 1,5 milion poslije godinu i po dana), plus 10% od naredne prodaje.

To će biti najveća zarada splitskog velikana u njegovoj istoriji i ujedno treći najveći transfer.

Kad je Vlašić, koji je inače mlađi brat atletičarke Blanke Vlašić, prelazio u Everton u ugovoru sa Hajdukom je imao da i on dobija procenat od obeštećenja. Ukupna vrijednost Vlašićevog transfera bila je 10,8 miliona evra. Drugi najveći transfer u istoriji Hajduka, bio je kada je prodat Nikola Kalinić(7,5 miliona evra), ali je i on u svom ugovoru imao klauzulu da dobija procenat novca od obeštećenja Hajduku.

Palaversa je, inače, jedan od najperspektivnijih hrvatskih fudbalera, a dogovor splitskog kluba i prvaka Premijer lige podrazumeva njegov ostanak na Poljudu najmanje do ljeta (moguće i još jednu cijelu godinu), ali u statusu pozajmljenog igrača.

Prema pisanju medija u Evropi, Pep Gvardiola u Palaversi vidi "novog Fernandinja", pa ujedno i buduću zamjenu za važnog brazilskog vezistu Sitija, koji će u maju napuniti 34 godine.

Mladi Splićanin dobija pohvale sa mnogih strana - od toga da ima fenomenalan pregled igre, tačnu loptu, odnosno precizna dodovanja, do ovakvih opaski: "Kad primi loptu, vrti se kao Johan Krojf" (a svi znamo kakav je bio legendarni Holanđanin).

I srpski fudbal je ove zime imao transfer jednog igrača u Premijer ligu. Reč je o Filipu Stupareviću iz Voždovca, koji je postao novi član Votforda. Ali, će i on ostati u domaćem fudbalu do kraja sezone. 

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar