Порука Спалетију: Освоји нешто или "летиш"!

Челници Интера саопштили су свом тренеру да му "голи" пласман у Лигу шампиона овог пута неће сачувати посао.

Фудбал 31.01.2019 | 15:00
Порука Спалетију: Освоји нешто или "летиш"!
Осам сезона без титуле, седам сезона без националног Купа, или било ког другог важног трофеја. За клуб као што је Интер, то је превише, без обзира на општу нестабилност током већег дела тог периода.

Зато је тренер Лућано Спалети на састанку са челницима "неразура" у понедељак добио јасне захтеве.

Како сазнаје "Газета дело спорт", председник Стивен Џанг, из компаније "Сунинг" (на слици са легендом и актуелним потпредседником клуба, Хавијером Занетијем), изричито тражи од Спалетија да освоји бар један трофеј, а главна мета је Куп Италије, за који треба остварити још три победе, почев од четвртфиналне утакмице против Лација у четвртак.

Лига Европе је "на дугом штапу", с обзиром на то да су у конкуренцији чак 32 екипе (Интер се састаје са бечким Рапидом), али и ту се очекује запажен наступ током пролећа.

Коначно, Спалети има задатак да у Серији А одведе екипу бар до трећег места, које је за црно-плаве било недостижна мета још од сезоне 2010/11, када су са Леонардом на позицији шефа стручног штаба били вицешампиони државе и освајачи Купа.

Ускоро 60-годишњи Спалети летос је после пласмана у Лигу шампиона потписао нови уговор, до лета 2021, али то се десило док је на челу клуба био Ерик Тохир. Ако не оствари неки од поменутих циљева, "Газета" пише да ће доћи до промене на клупи.

Фаворит за новог тренера Интера био би Антонио Конте, а треба имати у виду и Жозеа Муриња, под чијим вођством је 2010. освојена "трипла круна".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар