Poruka Spaletiju: Osvoji nešto ili "letiš"!

Čelnici Intera saopštili su svom treneru da mu "goli" plasman u Ligu šampiona ovog puta neće sačuvati posao.

Fudbal 31.01.2019 | 15:00
Poruka Spaletiju: Osvoji nešto ili "letiš"!
Osam sezona bez titule, sedam sezona bez nacionalnog Kupa, ili bilo kog drugog važnog trofeja. Za klub kao što je Inter, to je previše, bez obzira na opštu nestabilnost tokom većeg dela tog perioda.

Zato je trener Lućano Spaleti na sastanku sa čelnicima "nerazura" u ponedeljak dobio jasne zahteve.

Kako saznaje "Gazeta delo sport", predsednik Stiven Džang, iz kompanije "Suning" (na slici sa legendom i aktuelnim potpredsednikom kluba, Havijerom Zanetijem), izričito traži od Spaletija da osvoji bar jedan trofej, a glavna meta je Kup Italije, za koji treba ostvariti još tri pobede, počev od četvrtfinalne utakmice protiv Lacija u četvrtak.

Liga Evrope je "na dugom štapu", s obzirom na to da su u konkurenciji čak 32 ekipe (Inter se sastaje sa bečkim Rapidom), ali i tu se očekuje zapažen nastup tokom proleća.

Konačno, Spaleti ima zadatak da u Seriji A odvede ekipu bar do trećeg mesta, koje je za crno-plave bilo nedostižna meta još od sezone 2010/11, kada su sa Leonardom na poziciji šefa stručnog štaba bili vicešampioni države i osvajači Kupa.

Uskoro 60-godišnji Spaleti letos je posle plasmana u Ligu šampiona potpisao novi ugovor, do leta 2021, ali to se desilo dok je na čelu kluba bio Erik Tohir. Ako ne ostvari neki od pomenutih ciljeva, "Gazeta" piše da će doći do promene na klupi.

Favorit za novog trenera Intera bio bi Antonio Konte, a treba imati u vidu i Žozea Murinja, pod čijim vođstvom je 2010. osvojena "tripla kruna".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar