Олга одмах стала!

Млада српска тенисерка елиминисана је у првом колу турнира у Санкт Петербургу.

Тенис 29.01.2019 | 16:45
Олга одмах стала!
Олга Даниловић брзо је завршила учешће на турниру у Санкт Петербургу. Српска тенисерка добила је специјалну позивницу организатора за учешће на турниру премијер серије, али је елиминисана у првој рунди.

Даниловићеву је надиграла Рускиња, Вероника Кудерметова, и то убедљиво у два сета - 6:2, 6:1, после 69 минута игре.

Кудерметова је 108. играчица на свету, три позиције боље пласирана на WТА листи од српске тенисерке, али је у њиховом првом одмеравању снага оставила далеко бољи утисак.

Рускиња, која је скоро четири године старија од Олге, направила је пет брејкова на мечу,, док српска тенисерка није искористила две шансе да противници одузме сервис.

Олга Даниловић тако је и трећи турнир ове сезоне завршила после само једног одиграног меча. У Бризбејну пред Нову годину поражена је у квалификацијама од Чехиње Луси Храдецке (6:4, 6:3), а потом је заустављена и у првој рунди квалификација за Аустралијан Опен. Боља од ње била је Пољакиња Ига Свјатек - 6:1, 6:7 (7:4), 5:7.

Кудерметова, која је до главног жреба дошла као "лаки лузер", у другом колу састаће се са победницом меча Тимеа Башчински (Швајцарска) - (8) Дона Векић (Хрватска).

Турнир у Санкт Петербургу игра се за укупни наградни фонд од 823.000 долара.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар