Olga odmah stala!

Mlada srpska teniserka eliminisana je u prvom kolu turnira u Sankt Peterburgu.

Tenis 29.01.2019 | 16:45
Olga odmah stala!
Olga Danilović brzo je završila učešće na turniru u Sankt Peterburgu. Srpska teniserka dobila je specijalnu pozivnicu organizatora za učešće na turniru premijer serije, ali je eliminisana u prvoj rundi.

Danilovićevu je nadigrala Ruskinja, Veronika Kudermetova, i to ubedljivo u dva seta - 6:2, 6:1, posle 69 minuta igre.

Kudermetova je 108. igračica na svetu, tri pozicije bolje plasirana na WTA listi od srpske teniserke, ali je u njihovom prvom odmeravanju snaga ostavila daleko bolji utisak.

Ruskinja, koja je skoro četiri godine starija od Olge, napravila je pet brejkova na meču,, dok srpska teniserka nije iskoristila dve šanse da protivnici oduzme servis.

Olga Danilović tako je i treći turnir ove sezone završila posle samo jednog odigranog meča. U Brizbejnu pred Novu godinu poražena je u kvalifikacijama od Čehinje Lusi Hradecke (6:4, 6:3), a potom je zaustavljena i u prvoj rundi kvalifikacija za Australijan Open. Bolja od nje bila je Poljakinja Iga Svjatek - 6:1, 6:7 (7:4), 5:7.

Kudermetova, koja je do glavnog žreba došla kao "laki luzer", u drugom kolu sastaće se sa pobednicom meča Timea Baščinski (Švajcarska) - (8) Dona Vekić (Hrvatska).

Turnir u Sankt Peterburgu igra se za ukupni nagradni fond od 823.000 dolara.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar