Треба мијењати изборни закон

Предсједник и почасни предсједник Партије демократског прогреса Бранислав Бореновић и Младен Иванић састали су се данас у Бањалуци са шефом Мисије ОЕБС-а у БиХ амбасадором Брусом Бертоном.

Република Српска 29.01.2019 | 12:59
Треба мијењати изборни закон
Током састанка Бореновић и Иванић су истакли потребу за измјенама изборног закона у смислу који би гарантовао регуларност будућих избора и којим би стварна изборна воља грађана могла бити испоштована:

„Изузетно је значајно озбиљно узети у обзир препоруке Канцеларије за демократске институције и људска права (ОДИХР) чији извјештај о спровођењу избора у БиХ говори о бројним нерегуларностима које су се дешавале током изборног процеса“, рекао је Бореновић.

Један од приоритета ПДП-а, како су нагласили Бореновић и Иванић током састанка, биће и законско регулисање јавних медија који морају бити у служби непристрасног, објективног и истинитог информисања.

Једна од три кључне теме разговора била је и потреба за ефикаснијим правосуђем, као једним од стубова демократског друштва у којем грађани могу остварити своја права и правду у пуном капацитету.

БН ТВ


Коментари / 10

Оставите коментар
Name

ало, људи

29.01.2019 12:15

ма какви будуци избори. за 4 године је вук појео магарца. прицајте ви о криминали и крадји актуелних избора. ријесите слуцај Драгицевиц.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

29.01.2019 15:20

Хајде ми молим те објасни како они да ријесе слуцај Драгицевиц?

Name

браво за вас

29.01.2019 15:21

Свака вам цаст људи ви се борите за разлику од вецине ови остали пристају на све због својих дзепова

Name

идоли

29.01.2019 16:52

За 4 године, РС це бити дупло празнија него сада, ако и буде постојала. Теско нама ста доцекасмо.

Name

ЗНАЊЕ

29.01.2019 12:46

Господо из ПДП све је то ОК-е што сте изнијели као проблем, Међутим проблем је ако је и већина сранаца у БиХ у функцији постојећег изборног закона, јавних медија и правосуђа у садејству са постојећом власти. Можда би БиХ и Република Српска боље функционисала кад би странци напустили и престали финансирати промашене пројекте. Тада би се морали окренути сами себи, радити много више и уважавати оне који знају. Данас како ствари стоје и нашој власти и странцима у БиХ не требају они који знају. Они су постали роба за извоз и одлазак без повратнт карте. Зато, вашан је изборни закон, важни су медији и правосуђе, али најважнија је развојна економија и проблем сиромаштва.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Синиша

29.01.2019 15:18

ПДП је и у скупштини показао да се не шали кад каже нешто, тако ни од овога неће одустати

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милорад

29.01.2019 15:34

ПДП не одустаје од својих захтјева,искрено изненађен сам јер остадосте досљедни за разлику од неких ! Вријеме је за измјену изборног закона ,провјеру диплома итд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бојан

29.01.2019 16:22

Чуди ме да Осце која је од свих међународних организација највише упуће у изборни процес, и сама не иницира конкретне мјере, као што је промјена изборног закона и електронсло гласање. Толико тога су иницирали у Бих у име демократије, од тога није нико имао користи углавном, а кад треба несто сустински, онда глуви, нијеми отд. Пдпу свака част што се бори, али јалова је то земља да би иста никло.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИЗБОРНА КРАЂА ДОБОЈ

29.01.2019 16:23

Изборни закон је РАК РАНА Б и Х.Овај закон је омогућио да у свим парламентима сједе лажни посланици и одборници који су отвореном и легалиовамом изборном крађом добили мандате.Нека се хави неки од њих да ово демантује.У Добоју се 17 фебруара проводи избор за градоначелника и позивамо СИПУ да прати тај процес а не да након неколико мјесеци као отвара неку истрагу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бл

29.01.2019 18:59

Да ми је неко прије пар година да це ПДП бити једина права опозиција у РС рекао би да је луд. Нисам био вас гласац али наставите овако и сигурно имате мој глас.

ОДГОВОРИТЕ