Treba mijenjati izborni zakon

Predsjednik i počasni predsjednik Partije demokratskog progresa Branislav Borenović i Mladen Ivanić sastali su se danas u Banjaluci sa šefom Misije OEBS-a u BiH ambasadorom Brusom Bertonom.

Republika Srpska 29.01.2019 | 12:59
Treba mijenjati izborni zakon
Tokom sastanka Borenović i Ivanić su istakli potrebu za izmjenama izbornog zakona u smislu koji bi garantovao regularnost budućih izbora i kojim bi stvarna izborna volja građana mogla biti ispoštovana:

„Izuzetno je značajno ozbiljno uzeti u obzir preporuke Кancelarije za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) čiji izvještaj o sprovođenju izbora u BiH govori o brojnim neregularnostima koje su se dešavale tokom izbornog procesa“, rekao je Borenović.

Jedan od prioriteta PDP-a, kako su naglasili Borenović i Ivanić tokom sastanka, biće i zakonsko regulisanje javnih medija koji moraju biti u službi nepristrasnog, objektivnog i istinitog informisanja.

Jedna od tri ključne teme razgovora bila je i potreba za efikasnijim pravosuđem, kao jednim od stubova demokratskog društva u kojem građani mogu ostvariti svoja prava i pravdu u punom kapacitetu.

BN TV


Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

alo, ljudi

29.01.2019 12:15

ma kakvi buduci izbori. za 4 godine je vuk pojeo magarca. pricajte vi o kriminali i kradji aktuelnih izbora. rijesite slucaj Dragicevic.

ODGOVORITE
Name

re

29.01.2019 15:20

Hajde mi molim te objasni kako oni da rijese slucaj Dragicevic?

Name

bravo za vas

29.01.2019 15:21

Svaka vam cast ljudi vi se borite za razliku od vecine ovi ostali pristaju na sve zbog svojih dzepova

Name

idoli

29.01.2019 16:52

Za 4 godine, RS ce biti duplo praznija nego sada, ako i bude postojala. Tesko nama sta docekasmo.

Name

ZNANJE

29.01.2019 12:46

Gospodo iz PDP sve je to OK-e što ste iznijeli kao problem, Međutim problem je ako je i većina sranaca u BiH u funkciji postojećeg izbornog zakona, javnih medija i pravosuđa u sadejstvu sa postojećom vlasti. Možda bi BiH i Republika Srpska bolje funkcionisala kad bi stranci napustili i prestali finansirati promašene projekte. Tada bi se morali okrenuti sami sebi, raditi mnogo više i uvažavati one koji znaju. Danas kako stvari stoje i našoj vlasti i strancima u BiH ne trebaju oni koji znaju. Oni su postali roba za izvoz i odlazak bez povratnt karte. Zato, vašan je izborni zakon, važni su mediji i pravosuđe, ali najvažnija je razvojna ekonomija i problem siromaštva.

ODGOVORITE
Name

Siniša

29.01.2019 15:18

PDP je i u skupštini pokazao da se ne šali kad kaže nešto, tako ni od ovoga neće odustati

ODGOVORITE
Name

Milorad

29.01.2019 15:34

PDP ne odustaje od svojih zahtjeva,iskreno iznenađen sam jer ostadoste dosljedni za razliku od nekih ! Vrijeme je za izmjenu izbornog zakona ,provjeru diploma itd.

ODGOVORITE
Name

Bojan

29.01.2019 16:22

Čudi me da Osce koja je od svih međunarodnih organizacija najviše upuće u izborni proces, i sama ne inicira konkretne mjere, kao što je promjena izbornog zakona i elektronslo glasanje. Toliko toga su inicirali u Bih u ime demokratije, od toga nije niko imao koristi uglavnom, a kad treba nesto sustinski, onda gluvi, nijemi otd. Pdpu svaka čast što se bori, ali jalova je to zemlja da bi ista niklo.

ODGOVORITE
Name

IZBORNA KRAĐA DOBOJ

29.01.2019 16:23

Izborni zakon je RAK RANA B i H.Ovaj zakon je omogućio da u svim parlamentima sjede lažni poslanici i odbornici koji su otvorenom i legaliovamom izbornom krađom dobili mandate.Neka se havi neki od njih da ovo demantuje.U Doboju se 17 februara provodi izbor za gradonačelnika i pozivamo SIPU da prati taj proces a ne da nakon nekoliko mjeseci kao otvara neku istragu.

ODGOVORITE
Name

Bl

29.01.2019 18:59

Da mi je neko prije par godina da ce PDP biti jedina prava opozicija u RS rekao bi da je lud. Nisam bio vas glasac ali nastavite ovako i sigurno imate moj glas.

ODGOVORITE